De forsøker desperat å rette opp kjempetabben: 
- Det er pinlig

Som å se maling tørke. Bokstavelig talt.

SISTE UTVEI: Funksjonærene så seg nødt til å ta spraymaling til hjelp da den feilaktig oppmålte 16-meteren måtte skjules. Foto: Minas Panagiotakis/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
SISTE UTVEI: Funksjonærene så seg nødt til å ta spraymaling til hjelp da den feilaktig oppmålte 16-meteren måtte skjules. Foto: Minas Panagiotakis/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Fotballens popularitet har sett en voldsom oppsving i USA etter at de arrangerte VM i 1994, og den andre siden av Atlanterhavet blir en stadig mer populær destinasjon for verdensstjerner som ønsker seg en siste feit lønningssjekk før de rir inn i solnedgangen.

Nå forsøker Canada å skape det samme engasjementet etter fjorårets VM-sluttspill for kvinner, og i den forbindelse hadde Montral Impacts valgt å flytte semifinalekampen mot Toronto FC fra Stade Saputo til Olympiastadion i Montreal.

Over 61 000 hadde sikret seg billett, men i stedet for å la seg underholde av susende taklinger og frekke finter måtte de frammøtte finne seg i å tilbringe over 40 minutter med noe som er synonymt med kjedsomhet.

De måtte se maling tørke.

For smått

Bakgrunnen for den noe trassige innledningen på det som skulle være en festaften i fotballens tegn, var at det like før kampstart ble oppdaget at banemannskapet hadde gjort en gigantisk tabbe.

De hadde rett og slett ikke gjort straffefeltene store nok.

Den høyst improviserte løsningen ble at banemannskapene i all hui og hast forsøkte å dekke til den opprinnelige krittmerkingen med grønn spraymaling, før en ny 16-meter av det korrekte slaget ble tegnet opp.

Klubbpresidenten til Montral Impacts, Joey Saputo, sier ifølge EPSN at dette er slikt som ikke skal skje.

- Det er pinlig, og noe slikt har aldri skjedd oss før. Vi må bare ta ansvaret for det. Det er vår feil, og det er sånt som ikke skal skje, sier han.

3-2

Rundt 40 minutter bak skjema fikk kampleder Juan Guzman blåst oppgjøret igang, og etter scoringer av Dominic Oduro, Matteo Mancosu og Ambroise Oyongo kunne hjemmelaget juble for 3-2-seier.

Jozy Altidore og Michael Bradley scoret for gjestene fra Toronto.

Dette var den første av to semifinaler, og returkampen spilles i Toronto onsdag 30. november.