VIL VEKK: Christopher Samba gjør alt for å komme seg vekk fra nedrykkstruede Blackburn. Han mener klubbeieren Venky's ikke har holdt sine lovnader. Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix
VIL VEKK: Christopher Samba gjør alt for å komme seg vekk fra nedrykkstruede Blackburn. Han mener klubbeieren Venky's ikke har holdt sine lovnader. Foto: AP Photo / Jon Super / ScanpixVis mer

- De forstår ikke fotballen i dette landet

Samba raser mot Blackburn-eierne.

Christopher Samba gjør alt for å komme seg vekk fra nedrykkstruede Blackburn. Han mener klubbeieren Venky's ikke har holdt sine lovnader.

27-åringen fra Kongo leverte inn transfersøknad i januar. Han er gått lei av brutte løfter og manglende satsing. Han sier han «har gitt 100 prosent» for klubben gjennom fem år, men legger til at han nå vil og må vekk fordi «det er riktig timing for nye utfordringer».

Det er i et intervju med The Sun at Samba går til angrep på Blackburns svært upopulære eiere Venky's. Queens Park Rangers har allerede fått et bud på Samba avvist. Arsenal og Tottenham blir også koblet til forsvarsspilleren.

Ikke verd 15 mill. pund - Jeg signerte ny kontrakt i januar i fjor fordi Venky's fortalte meg at de hadde store planer. Navn som Ronaldinho ble nevnt, og de lovet at det ville bli store investeringer rundt lag. Det skjedde aldri, sukker Samba.

- De forstår ikke fotballen i dette landet, og de innser heller ikke hvor mye jeg har ofret for Blackburn eller at de har brutt lovnadene de har gitt. Jeg ble her fordi jeg trodde på dem, men de var ikke ærlige med meg. Nå vet jeg at jeg tok feil beslutning. Jeg deler fansens frustrasjon. De trodde også på eierne.

Blackburn-eierne vil ha 15 millioner pund for forsvarskjempen. Det får de neppe.

- Jeg er ingen 15 millioner pund-spiller. Blackburn kjøpte meg for bare 400.000 pund da de hentet meg fra Hertha Berlin. Dersom de får 7 millioner pund så har de gjort god butikk, sier Samba, som mener «skilsmisse» er eneste løsning.

Sparer Kean Venky's kjøpte Blackburn i november 2010. De ble samtidig første indiske eiere av en engelsk Premier League-klubb. For øyeblikket ligger klubben på nedrykksplass. Samba må trene med reservene inntil videre. Han vil ikke kritisere den upopulære manageren Steve Kean.

- Jeg har ingenting imot manageren. Han har jo ikke akkurat fått 100 millioner pund å bruke. Han prøver å gjøre det beste ut av det han råder over. Dette er mellom meg og eierne. Det er blitt personlig, sier Samba.

Som neppe spiller mer for Blackburns A-lag. Det vil øke nedrykksfaren betraktelig.

(NTB)