Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De første 20 minuttene var utrolige

Liverpool sjokkåpnet mot serieleder Arsenal.

HERJET: Liverpool-spllerne feirer scoringen til Daniel Sturridge i kampen mot Arsenal. Foto: AP Photo/Jon Super
HERJET: Liverpool-spllerne feirer scoringen til Daniel Sturridge i kampen mot Arsenal. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool - Arsenal 5-1 (4-0)

(Dagbladet): Liverpool knuste Arsenal på Anfield med hele 5-1. Serielederen sto med åtte seriekamper uten tap - men gikk på en kjempesmell mot sultne rødtrøyer fra Merseyside.

- Vi gikk ut og gjorde det treneren sa. De første 20 minuttene var utrolige og hele laget fungerte. Vi jobbet sammen og fikk resultatet vi ville ha, sier Liverpool-spiss Daniel Sturride til BBC.

Også ekspertene lot seg imponere.

- Det er utrolig. For en prestasjon. Kampen var avgjort ved pause. Arsenal var ikke i nærheten, sier tidligere Tottenham-profil Darren Anderton i TV 2-studio.

- Den følelsen Liverpool-spillerne går i garderoben med etter kampen er veldig viktig. Nå tror de virkelig på en topplassering, sier TV 2-ekspert Claus Lundekvam.

Martin Skrtel (2), Raheem Sterling (2) og Daniel Sturridge scoret målene for Liverpool som tok en viktig seier i kampen om å ende blant topp fire - og sikre Champions League-plass - ved sesongslutt.

RUNDSPILT: Arsenals Jack Wilshere og Laurent Koscielny depper. Foto: EPA/PETER POWELL
RUNDSPILT: Arsenals Jack Wilshere og Laurent Koscielny depper. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer

Mikel Arteta scoret Arsenals trøstemål 20 minutter før slutt. Skuddstatistikken etter kampen viste 22-11 i hjemmelagets favør.

Det største tapet til en serieleder i Premier League er 7-1. Det skjedde da Norwich tapte 7-1 mot Blackburn i 1992, skriver Opta.

Sjokkåpning Skrtel satte inn 1-0 etter bare 53 sekunder. Et frispark fra Steven Gerrard ble slått inn i feltet , stopperen rev seg løs og satte ballen bak Arsenals målvakt.

Og Skrtel nektet å gi seg.

Etter ti minutter stanget forsvarsspilleren inn 2-0. På vakkert vis klarte han å nikke ballen i det lengste hjørnet etter en corner fra høyre.

Etter bare 16 minutter ble vondt til verre for mannskapet til Arsene Wenger.

Luis Suarez la ballen inn foran mål, bak Arsenal-forsvaret, til Sterling på bakre stolpe. Han satte inn 3-0 og ydmykelsen var for alvor i gang.

Bare fire minutter senere var sjokket et faktum.

Liverpool økte til 4-0 etter bare 20 minutter. Hjemmelaget kontret og Coutinho spilte en strøken ball i bakrommet til Sturridge. Alene med keeper var spissen iskald og satte inn 4-0.

Raknet Arsene Wengers pauseprat hjalp ikke for Arsenals gutter. 51 minutter var spilt da Sterling plutselig ble spilt helt alene.

Først misset han alene med keeper Szczesny - men samme mann plukket opp returen og Sterling scoret sitt andre for dagen. Dermed sto det 5-0 på Anfield.

Etter 69 minutter fikk Arsenal-straffespark og Mikel Arteta var sikker fra krittmerket. Spanjolen reduserte til 5-1.

Flere mål ble det ikke på Anfield og serielederen får en tung vei hjem til London.

Hele Norges coronakart