Opprør mot idrettforbundet og bedriftsidretten:

- De fortjener en beklagelse

Det avsatte styret i Oslo Bedriftsidrettskrets mener de ble avsatt fordi de ville ha en begrunnelse for at Bedriftsidrettsforbundet sentralt sparket deres daglige leder. Nå har daglig leder fått jobben tilbake, men styret blir ikke satt inn igjen.

TOK OVER OBIK: Bedriftsidrettspresident Grethe Fossli satte Oslo Bedriftsidrettskrets under administrasjon, men tar ikke det avsatte styret inn i varmen igjen, til tross for at forbundet ikke fikk gjennomslag for oppsigelsen av den daglige lederen i kretsen. Foto: Erlend Aas / NTB
TOK OVER OBIK: Bedriftsidrettspresident Grethe Fossli satte Oslo Bedriftsidrettskrets under administrasjon, men tar ikke det avsatte styret inn i varmen igjen, til tross for at forbundet ikke fikk gjennomslag for oppsigelsen av den daglige lederen i kretsen. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bedriftsidrettsforbund (NBIF) satte hele Oslo Bedriftsidrettskrets (OBIK) under administrasjon da styret i OBIK nektet å godta at daglig leder for kretsen ble sparket uten begrunnelse.

NBIF hevdet at de ikke kunne begrunne oppsigelsen under dekke av personvernhensyn. Styret i OBIK godtok ikke dette, og nektet å anerkjenne oppsigelsen.

Da ble de avsatt av NBIF, og hele OBIK ble satt under administrasjon. Norges idrettsforbund (NIF) gikk god for måten NBIF kvittet seg med både styret og daglig leder i OBIK på.

- Bedriftsidrettsforbundet har benyttet sin styringsrett og har av hensyn til medlemmenes og organisasjonens interesser satt et underliggende organisasjonsledd under administrasjon. Det har forbundet full anledning til iht. NIFs lov. Bedriftsidrettsforbundet har også gitt en begrunnelse for dette, men innholdet i begrunnelsen ønsker ikke forbundet å gjengi til pressen av personvernhensyn. Det må respekteres, skrev kommunikasjonsansvarlig i NIF, Finn Aagaard, i en e-post til Dagbladet.

Inngikk forlik

Samtidig saksøkte den sparkede daglige lederen, Stein Aker, NBIF for ulovlig oppsigelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.