- De frikjente spilleren som slo meg i fjor

Ole-Kristian Tollefsen føler seg urettferdig behandlet.

HARDT STRAFFET: Ole-Kristian Tollefsen (t.h.) fikk ikke gehør hos disiplinærnemnda, og må stå over lørdagens kamp mot Hviterussland. Her er han i klinsj med Gabriel Landeskog under kampen mot Sverige. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB Scanpix
HARDT STRAFFET: Ole-Kristian Tollefsen (t.h.) fikk ikke gehør hos disiplinærnemnda, og må stå over lørdagens kamp mot Hviterussland. Her er han i klinsj med Gabriel Landeskog under kampen mot Sverige. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB ScanpixVis mer

STOCKHOLM (Dagbladet): Norge sliter med backkrise før lørdagens møte med Hviterussland.

Både Mats Trygg og Henrik Solberg kan gå glipp av kampen med henholdsvis sykdom og skade, mens det på forhånd var klart at Ole-Kristian Tollefsen er utestengt etter en episode der han slo en svensk spiller i skrittet.

29-åringen orket ikke møte pressen etter høringen torsdag, men 24 timer seinere snakket backen villig om utestengelse nummer to i årets VM.

Han sier disiplinærnemndas avgjørelse kom som en overraskelse.
 
- Ja, det var overraskende. Men de hadde bestemt seg, sier Tollefsen til Dagbladet.

Latvier ble frikjent Det som gjør Tollefsen forundret, er en hendelse i fjorårets VM. Da ble backen også kalt inn til nemnda, den gangen som offer.

Da hadde en latvisk spiller slått Tollefsen i skrittet, det samme nordmannen var anklaget for, og han ble bedt om å komme for å gi sin mening om situasjonen.

- Jeg sa egentlig at sånn skjer i hockey, og han ble ikke suspendert. Det jeg gjorde nå var mye mildere, men likevel blir jeg suspendert. Det gjør meg irritert.

- Var det de samme som tok den avgjørelsen?

- Ja, det var de samme, sier Tollefsen.

- Ble Calle Järnkrok (spilleren Tollefsen slo, red. anm.) spurt om situasjonen?

- Nei, det ble ikke sagt noe om det på høringen.

Tok utestengelsen tungt Situasjonene Tollefsen har blitt suspendert for, har blitt sett av dommerne. Begge gangene har det endt med to minutter i utvisningsboksen. Disiplinærnemndas avgjørelse betyr at de mener dommerne har tatt feil, og at Tollefsen burde vært sendt i garderoben.

- Det er veldig spesielt. Jeg har aldri opplevd det før. Jeg sa at jeg aldri har blitt utestengt for klubblaget. Det som skjedde skjer ofte i hockey.

Tollefsen forteller at han tok utestengelsen veldig tungt.

- Jeg var skuffet, lei meg og frustrert. Jeg var vel egentlig det meste. Det er skuffende når slikt skjer. I dag har jeg fått trent, så jeg er litt mer blid, sier han med et lite smil.

Selv om backen har blitt straffet strengt, er han også klar på at han tar selvkritikk.

- Ja, absolutt. Man skal ikke gjøre sånt. Det skjer i hockey i hele tiden, og jeg sier ikke fra meg noe ansvar. Det er nemnda som tar avgjørelsen, og det er kjedelig når jeg har fått to minutters utvisning, men får det overprøvd to ganger på rad, sier han.

Lørdagens kamp mot Hviterussland går klokka 20.15. Dagen etter møter Norge Sveits. Da er Tollefsen klar til spill igjen.