Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De ga meg en gavepakke

Gamst om frisparkmålet mot Boro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Blackburn - Middlesbrough 3-2.

Morten Gamst Pedersen var nok en gang sentral da Blackburn tok sesongens tredje seier mot Middlesbrough.

På stillingen 1-1 fikk Blackburn frispark litt til høyre for straffefeltet. At nordmannen tar alt av dødballer for Blackburn er en kjent sak - og de fleste vet at Gamsten er livsfarlig fra slike posisjoner.

Gamst overrasket

Men Middlesbrough hadde neppe gjort hjemmeleksa si, og inviterte Gamst på middag ved å bare stille opp en mann i muren.

Det fikk de svi for.

Med sin følsomme venstrefot klemte Gamst ballen gjennom hele feltet og i lengste hjørne bak en utspilt Scwarzer i Boro-målet.

Sjøl ble nordmannen gledelig overrasket da han så hvor god plass han fikk til å sikte.

FRISPARKMÅL: Morten Gamst Pedersen takket og bukket etter at Middlesbrough bare stilte opp en mann i muren. Her gratuleres han av tomålsscorer Craig Bellamy. Foto: EMPICS
FRISPARKMÅL: Morten Gamst Pedersen takket og bukket etter at Middlesbrough bare stilte opp en mann i muren. Her gratuleres han av tomålsscorer Craig Bellamy. Foto: EMPICS Vis mer

- De ga meg en gavepakke der. Hadde de stilt opp to mann kunne det blitt vanskelig å treffe målet, men det var jo reine julekvelden da de bare stilte med en.

- Så du forsøkte ikke å legge inn?

- Nei, det var en fin posisjon. Det var bare å klemme til, sier Gamst til Dagbladet.no.

Han er nå oppe i hele 10 fulltreffere for Blackburn denne sesongen, ni i serien og en i FA-cupen. Bak seg på toppscorerlista har han spillere som Didier Drogba, Ronaldo og Jermaine Defoe.

- Du er i storfint selskap nå?

- He-he, jeg tenker ikke på den måten. Men det er morsomt å være med å prege kamper, og lett å gjøre det når man spiller på et så bra lag, sier han beskjedent.

Fikk Savage utvist

Foruten frisparkmålet satte Gamst også opp Craig Bellamy til 3-2-målet på en utsøkt måte. Nordmannen åpnet hele Boro-forsvaret på vidt gap med en genial stikker, og hurtigtoget Bellamy fosset gjennom og scoret sitt andre for kvelden. Sterkt av Blackburn, som spilte i 40 minutter med en mann mindre etter at råtassen Robbie Savage ble utvist.

image: - De ga meg en gavepakke

- Det var like morsomt å legge opp scoringen til Bellamy. Han er i en sinnssyk form om dagen, og da er det ikke mange som er bedre enn ham i Premier League, sier han til Dagbladet.no.

Manager Mark Hughes takket spillerne for måten de kjempet på etter utvisningen.

- Spillere var fantastiske. Jeg fryktet det verste da vi mistet Savage, men viljen til å få et resultat var utrolig, sa Hughes til Radio Rovers.

Drømmer om Mesterliga

Med seieren har Blackburn fortsatt heng på en Champions League-plass neste sesong. Med åtte kamper igjen er Blackburn på sjetteplass, tre poeng bak Tottenham, som tok tilbake fjerdeplassen etter 2-0 borte mot Birmingham.

I tillegg kommer både Arsenal og Bolton garantert til å plukke godt med poeng i de siste kampene.

- Hvor realistisk er det at dere kan klare det?

- Så lenge det er innenfor rekkevidde har vi muligheten. Det kan godt hende ingenting blir avgjort før i siste runde, sier Gamst.

Blackburn har blant annet igjen Liverpool og Chelsea hjemme, men skal også møter flere svakt plasserte lag i løpet av de siste åtte kampene. Det tror Gamst kan slå begge veier.

- Ingen kamper blir enkle. Noen av lagene vi skal møte er i toppen, mens de andre slåss for livet, sier Gamst Pedersen.

• Din mening: Er Morten Gamst Pedersen Norges beste fotballspiller?

<B>MÅLJEGER:</B> Gamsten er nå oppe i ti fulltreffere denne sesongen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!