- De ga vel seg sjøl straff nok

Torp stiller villig som dommer når Klanen gjør opp for fjorårets blemme i Bergen.

Fotballstudio søndag kveld: Brann - Vålerenga

(Dagbladet): Det ble bråk, skikkelig bråk, da Vålerenga forrige gang besøkte Brann i Bergen i tippeligasammenheng.

Carl Erik Torp sendte videohilsen fra sykehus etter hjertestansen uka før, og deler av de tilreisende fra Klanen overdøvet markeringen med sang og tilrop. Uttalelsene i etterkant hjalp heller ikke særlig.

I løpet av de neste dagene unnskyldte imidlertid både supporterne og klubben seg overfor Torp og Brann, og i helga er de igjen velkommen til kamp på Stadion.

Da vil Klanen også gjennomføre løftet fra i fjor om å gjøre noe positivt i samarbeid med erkerivalen fra Vest, når Vålerengas unified-lag møter sitt bergenske motstykke til forkamp på Branns gressmatte.

- Jeg har hatt dette i hodet helt siden den gangen, og heldigvis fikk vi ordnet dette i samråd med Brann. Gjengen gleder seg enormt til å dra over, og jeg tror det blir en positiv greie for alle, sier Klanen-talsmann Svein Erik Bakke til Dagbladet.

Enorm glede
Unified-lagene består av spillere med og uten utviklingshemminger, og før selve forkampen på Stadion blir det turnering med flere lag utenfor selve storstua.

16-17 spillere med Vålerenga-drakt setter seg på flyet til Bergen, og i går fikk de et høyt verdsatt besøk på trening av Lars Hirschfeld og Ibba Laajab.

- Lars og Ibba synes jo nesten det var morsommere enn å spille sjøl, den gleden som unified-gjengen utstråler er enorm. Spesielt i disse dager er det flott å vise at det er et tilbud for de som faller litt utenfor, og Klanen skal være med på det engasjementet, sier Svein Erik Bakke, som fikk en kjip dag etter de lite gjennomtenkte uttalelsene i fjor.

Torp brydde seg ikke
Carl Erik Torp selv er bedt om å være dommer i forkampen på Stadion, og det stiller han gjerne opp på om det passer seg sånn.

- Jeg ble spurt hva jeg syntes om forslaget, og jeg synes så klart det er veldig hyggelig for de som får gleden av å spille den kampen.  For dem vil det helt sikkert være en fantastisk opplevelse, sier Torp til Dagbladet.

Samtidig har han ikke noe behov for å se dette som en endelig unnskyldning fra VIF-Klanen etter det som skjedde i fjor.

- Jeg brydde meg ikke så mye da, og ikke så mye nå. Jeg har driti meg ut noen ganger sjøl, jeg, og vet at man sitter med en ganske dårlig følelse etterpå. Nå ga de vel seg sjøl straff nok, sier Torp, som håper på en opptur for Brann etter bare en seier på fem kamper i tippeligaåpningen.

- Vålerenga har heller ikke starta så bra, så det er en viktig kamp for begge lag, dette. Det er vanskelig å spå, men jeg håper det blir mye folk, og god stemning, og så klart at Brann tar tre poeng, sier han.