- De gamle klubbverdiene tapte

FFK skiftet styre på dramatisk årsmøte.

(Dagbladet.no): Fredrikstad Fotballklubb avholdt i går kveld sitt årsmøte, og det forløp ikke uten dramatikk.

Så mange som 119 medlemmer møtte opp, og valget endte med at styreformann Bjørn Jensen ble erstattet av Carl-Morten Gjeldnes (med 76 mot 39 stemmer), skriver Fredriksstad Blad (F-B).

Også resten av styret ble byttet ut under det fem timer lange møtet, som ikke ble avsluttet før ved midnatt. F-B beskriver hendelsene som en kamp mellom «grasrot» og forretningsgutta - og avisa mener klubben nå er splittet.

- Trist for klubbsjela

Jens Olav Simensen, FFK-medlem og medforfatter til både Knut Torbjørn Eggen og Dagfinn Enerly, mener det var «grasrota» som tapte.

- Eller kanskje er det riktigere å si at de som representerer de gamle klubbverdiene, tapte til fordel for et lag med direktører. Blant gamle klubbmedlemmer er det en spent stemning i dag, sier Simensen. 

- Samtidig som det så klart er helt ok demokratisk, er valget trist for klubbsjela. Det griper inn i spørsmålet om det er privat næringsliv som skal stå for ledelsen av norske fotballklubber, legger han til.

Total forvandling

- KLUBBSJELA TAPTE: Det mener Fredrikstad-medlem etter gårsdagens styremøte, der hele styret ble skiftet ut. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
- KLUBBSJELA TAPTE: Det mener Fredrikstad-medlem etter gårsdagens styremøte, der hele styret ble skiftet ut. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

Styre-omveltningen følger en periode med mye styr rundt aristokrat-klubben, som bytter trener, direktør, styre og stadion innafor en tidsperiode på noen måneder.

- Flere av disse skiftene har vært negative for klubben. Nå kan vi bare håpe at det nye styret setter klubbverdiene høyest også i framtida, sier Simensen.

Dagbladet.no har vært i kontakt med FFKs nye styreleder, men han vil bare kommunisere med pressen gjennom klubbens hjemmesider i dag.

- De gamle klubbverdiene tapte
BYTTET UT: Bjørn Jensen ble i går kveld stemt ut av FFK-styret, til fordel for Carl-Morten Gjeldnes.