- De gamle må vike

Ola By Rise er krystallklar på at han kommer til å slippe til yngre krefter denne sesongen - og kanskje allerede mot Benfica i UEFA-cupen.

BODØ (Dagbladet): Ola By Rise varsler at det blir endringer på Lerkendal etter at han har tatt over hovedtreneransvaret i Rosenborg:

- De gamle og etablerte må i større grad enn før være forberedt på å vike plassen, sier han.

Kanskje skjer det lenge varslede generasjonsskiftet tidligere enn mange tror.

- Jan Gunnar Solli (22) er på god vei inn på laget permanent. Øyvind Storflor (24) likeså. Azar Karadas (22) er inne. Og Espen Johnsen (24) har allerede tatt grep om keeperplassen, sier By Rise.

Johnsen i trening

Bak landslagskeeperen har enda et keepertalent meldt seg på:

I treningskampen mot Bodø/Glimt fredag sto klubbens egenproduserte og 21 år gamle reservemålvakt Aleksander Lund Hansen - og han sto godt.

Med en høyde på 197 cm viste han fram en enorm rekkevidde og flere gode redninger.

Men bortekampen i UEFA-cupen mot Lisboa om 15 dager blir trolig i tidligste laget for Lund Hansen.

- Jeg ønsker ikke at Aleksander skal stå i Lisboa - og det tror jeg ikke Aleksander vil heller, sier By Rise.

Førstekeeper Espen Johnsen er nettopp kommet i full trening igjen etter skade og operasjon.

- Espen kommer forhåpentligvis raskt i form, tror han.

Europa-kompleks

Rosenborg har aldri vunnet en E-cupkamp etter jul. En barriere som bekymrer Ola By Rise - men også en barriere han akter å bryte.

- Ikke at vi har spilt så fryktelig mange europacupkamper etter jul. Vi snakker om to kvartfinaler og ett mellomspill i Champions League. Resultatmessig står vi med et par uavgjorte og en rekke hederlige tap, sier By Rise.

Han sikter seg inn på å slå portugiserne hjemme i mars. Men først må trønderne overleve bortemøtet i Lisboa 26. februar.

- Resultatmessig vil jeg være fornøyd med poeng borte. Eller ettmålstap så lenge vi også scorer. Noe annet vil bli vanskelig å hente inn på Lerkendal, mener By Rise.

- Det blir en stor oppgave å få laget samspilt og i form på et for oss unaturlig tidspunkt på året. Men umulig blir det ikke.

Fredag vant Rosenborg 5- 3 over Bodø/Glimt i Nordlandshallen. Nå venter Fredrikstad FK i Østfoldhallen fredag og Dinamo Kiev på La Manga 21. februar før bortemøtet med Benfica.

VARSLER ENDRINGER: Rosenborg-trener Ola By Rise vil gi unggutta sjansen.<P>
BENKEN NESTE? Roar Strand (34)...
Dagfinn Enerly (31)...
Ørjan Berg (35)...
Harald M. Brattbakk (33)...