- De gangene jeg har blitt nummer to, har jeg vunnet

Nå ble Mourinho gruppetoer igjen - og sendte ut City.


(Dagbladet): Manchester City - Real Madrid 1-1.

Manchester City er ute av Champions League.

- Følelsen er ikke bra nå. Men det er normalt, for du ønsker gå videre, sier manager Roberto Mancini til Viasat.

Men selv om det siste håpet forsvant i dag, mener italieneren at City rotet bort muligheten tidligere i turneringen.

- Vi tapte det ikke i dag, vi tapte mot Ajax og Real Madrid borte. Det var en vanskelig kamp, Real Madrid er et bra lag. I dette øyeblikket er de bedre enn oss, sånn er det, sier en lavmælt Mancini.

UTLIKNING: Sergio Agüero setter inn 1-1 på straffespark, men City klarte ikke å score vinnermålet de trengte for å holde liv i håpet om avansement i Champions League. Foto: ANDREW YATES / AFP / NTB SCANPIX
UTLIKNING: Sergio Agüero setter inn 1-1 på straffespark, men City klarte ikke å score vinnermålet de trengte for å holde liv i håpet om avansement i Champions League. Foto: ANDREW YATES / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Mer selvsikker er naturlig nok motstanderens manager Jose Mourinho.

- Vi gikk videre, noe som er viktig for karrieren min - for jeg går alltid videre fra gruppespillet, sier han til Viasat.

Real Madrid blir nummer to i gruppa. De kan ikke passere Borussia Dortmund på grunn av innbyrdes oppgjør. Mourinho har nemlig god erfaring med å bli nummer to i gruppespillet.

- De to gangene jeg har blitt nummer to, har jeg vunnet Champions League, med Porto og Inter. De gangene jeg har blitt nummer én, har jeg ikke vunnet, påpeker han.

Sløvt City-forsvar Gjestene fra Spania gikk løs på City fra første stund, anført av en god Cristiano Ronaldo.

Men portugiseren var ikke direkte involvert i ledermålet etter ti minutter. Luka Modric spilte ut til Angel Di Maria, som la inn bak City-forsvaret. Karim Benzema snek seg inn bak de lyseblå og styrte ballen forbi Joe Hart.

UMARKERT: Karim Benzema snek seg inn bak et uoppmerksomt City-forsvar og styrte inn 0-1 bak Joe Hart. Foto: PHIL NOBLE / REUTERS / NTB SCANPIX
UMARKERT: Karim Benzema snek seg inn bak et uoppmerksomt City-forsvar og styrte inn 0-1 bak Joe Hart. Foto: PHIL NOBLE / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

Hjemmelaget spilte ball, mens gjestene kontret i stort tempo. I de første 45 minuttene hadde City ballen 60 prosent av tida, mens Real Madrid ledet 12-3 i skuddforsøk til pause.

City kom til flere avslutninger etter sidebyttet. Sergio Agüero hadde en monstersjanse etter et innlegg, men på utrolig vis klarte Iker Casillas å forflytte seg sidelengs og få brystkassa i veien for skuddet fra kloss hold.

Tvilsom straffe Det jevnet seg ut i skuddstatistikken, men City trengte et straffespark for å score. Det fikk de et kvarter før slutt, da Alvaro Arbeloa ramlet inn i eget felt og dro med seg Agüero.

Et straffespark av det billigere slaget, og en streng utvisning av Arbeloa. Men Agüero var sikker fra straffemerket og sørget for utlikning.

- Straffen og kortet vil jeg ikke kommentere, fordi jeg da garantert blir suspendert av Uefa, og jeg vil ikke bli suspendert igjen, sier Mourinho.

Men Rune Bratseth i Viasats studio var mer frittalende.

RØDT: Alvaro Arbeloa blir utvist av dommer Gianluca Rocchi etter at Sergio Agüero falt i straffefeltet. Foto: PETER POWELL / EPA / NTB SCANPIX
RØDT: Alvaro Arbeloa blir utvist av dommer Gianluca Rocchi etter at Sergio Agüero falt i straffefeltet. Foto: PETER POWELL / EPA / NTB SCANPIX Vis mer

- Agüero er en spiller jeg har veldig sansen for. Han filmer sjelden, men det der var ikke noe straffespark. Og det sier en gammel City-supporter, sa Bratseth under studiosendingen.

Men City klarte ikke å avgjøre mot ti Real Madrid-spillere, og må nå konsentrere seg om å passere Ajax i siste runde. Det blir heller ingen enkel jobb, for Mancinis menn må slå Borussia Dortmund borte. Tyskerne vant 4-1 borte mot Ajax i kveld, og er videre som gruppevinner.

Dortmund kan bli tatt igjen av Real Madrid på poeng, men vinner uansett gruppa på innbyrdes oppgjør.