REDDET UNITED: David de Gea feirer etter Marcus Rashfords matchvinnerscoring mot Tottenham. Foto: NTB Scanpix
REDDET UNITED: David de Gea feirer etter Marcus Rashfords matchvinnerscoring mot Tottenham. Foto: NTB ScanpixVis mer

Nok en seier for Ole Gunnar Solskjær

De Gea etter monsterkampen: - Ole har brakt inn glede og laget spiller bra

David de Gea hadde elleve redninger mot Tottenham. Flere av dem praktredninger. Spanjolen hylles etter den mesterlige prestasjonen.

LONDON (Dagbladet): Etter kampen løp United-spillerne bort til de Gea for å feire og for å gratulere spanjolen med en fantastisk kamp. Sisteskansen hadde elleve redninger og var svært avgjørende for at United tok sin sjette strake seier.

- Han (Ole) har brakt inn glede og laget spiller bra. Vi vet hvordan vi holder på ballen og skaper sjanser, sa de Gea til Sky Sports etter kampen.

Sist gang de Gea hadde to kamper på rad uten å slippe inn mål var i januar for ett år siden.

- Jeg var veldig fornøyd med de to første redningene. Det var en fantastisk kamp. Jeg er veldig, veldig glad. Men jeg husker ikke noen av redningene en gang. Vi vant en kamp mot et topplag, og kontrollerte den første omgangen. De hadde sjanser, men vi forsvarte oss godt og tok tre poeng. Dette er det ekte Manchester United, sa de Gea, som også ble kåret til banens beste.

United var knapt over midtbanen i andre omgang og slet voldsomt med å stå mot et godt Tottenham-lag, men det ville seg ikke for hjemmelaget.

- Andre omgang var tøff, men du har lov til å ha en god keeper. Jeg sa til ham i pausen at du må holde konsentrasjonen oppe. I første omgang hadde han ingen redninger i det hele tatt, så ble det et stormløp. De har Kane, Alli, Son og Eriksen som quarterback. Vi kunne scoret på kontringer vi også. Det er lov å ha en god keeper, det har vi hatt i alle år, sa Ole Gunnar Solskjær til TV 2 etter kampen.

På spørsmål om avstanden opp til de beste lagene, svarte Solskjær følgende:

- Vi nærmer oss. Vi er sju poeng bak Tottenham, de har tøffe bortekamper. Vi ser oppover på tabellen, men vi har Arsenal og Chelsea rundt oss. Vi skal bare fortsette.

- En vegg

Verken Harry Kane, Toby Alderweireld, Fernando Llorente eller Dele Alli klarte å overliste de Gea, som nesten reddet United på egen hånd med flere monsterredninger.

Det fikk også motstandernes manager, Mauricio Pochettino, til å dra fram superlativene.

- de Gea var helt utrolig. All ære til ham, sa argentineren.

Peter Schmeichel er en som vet alt om det å være United-keeper.

- Herlig seier, Manchester United, og David de Gea er en vegg, skriver dansken på Twitter.

- Pochettino med et grep som snudde balansen fullstendig. Men det er lov å ha god keeper! Spurs 0 skudd på må før pause, 9 så langt i andre... De Gea vanvittig i målet, skriver TV 2-ekspert Brede Hangeland.

- Tottenham kunne like gjerne vunnet, men de hadde Spiderman i mål, skriver BBC-ekspert Gary Lineker.

- De Gea er sannsynligvis den beste keeperen i verden med beina. Da kan det være lurt å løfte ballen litt. Om jeg skulle møtt ham, hadde jeg brukt mer kraft og høyde på ballen. Han er så fokusert og rask til å justere beina, så du må avslutte på ulike måter, skriver Robbie Keane.