- De Gea har bestemt seg for å ikke forlenge med United

Svært dårlig nytt for Ole Gunnar Solskjær og United, melder spansk avis.

BLIR ELLER DRAR? Det er spørsmålet for David de Gea. Foto:                REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
BLIR ELLER DRAR? Det er spørsmålet for David de Gea. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB ScanpixVis mer

Manchester United-keeper David de Geas kontrakt går ut juni neste år, og nå ser det ut til at de røde skal få vanskeligheter med å beholde spanjolen.

For spanske AS er blant dem som nå melder at keeperen har bestemt seg for å ikke signere en ny kontrakt. Avisa skriver også at franske PSG har kommet med et konkret tilbud som skal være verdt rundt 20 millioner euro (195 millioner kroner) i året.

Selv om Manchester United ikke ønsker å kvitte seg med sisteskansen, kan klubben bli fristet til å la ham gå for en større sum i sommer, framfor å la ham gå gratis neste sesong. Det rapporteres at PSG må betale rundt 600 millioner for å sikre seg de Gea allerede nå.

De engelske tabloidavisene The Sun og Daily Mail melder også at «United er under press for å selge de Gea etter at han avslo et kontrakttilbud».

Manchester United skal strekke seg så langt som å gi spanjolen 350 000 pund (rundt 3,85 millioner kroner) i uka melder engelske medier, et tilbud som PSG skal være villig til å matche.

Ser på alternativer

Sunday Times-journalist Duncan Castles har tidligere meldt at Manchester United ikke er villig til å betale det de Gea krever i lønn.

- Problemet med å fornye kontrakten hans har kommet til et punkt der Ed Woodward har informert spilleren om at han ikke vil betale det han ber om for å bli den best betalte spilleren i klubben, sier Castles på The Transfer Window Podcast.

Castles hevder Manchester United derfor ser på andre alternativer, og nevner Barcelona-keeper Jasper Cillessen som et alternativ. Han er andrekeeper bak Marc-André ter Stegen i storklubben. Keeperen skal ha en utkjøpsklausul på 60 millioner euro (rundt 585 millioner kroner).

Journalist Andy Mitten som blant annet er redaktør i United-magasinet United We Stand mener at agenthonoraret er et problem i jakten på å beholde de Gea. Agenter får som regel en solid sum når klientene deres skriver under på nye kontrakter.

- Situasjonen med de Gea er at United har tilbudt ham en kontrakt som vil gjøre ham til den best betalte keeperen i verden, og det er ikke nok. Agenthonorarene er alarmerende, sier Mitten, som mener United ikke bør la seg presse til å betale ut store summer bare fordi klubben har råd til det.

SOLSKJÆR-TATOVERING: Tor Henrik Stensland yppet seg på Twitter. Nå har han tatt straffen sin. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Har fått kritikk

David de Gea har blitt kåret til Manchester Uniteds beste spillere fire av de siste seks sesongene. Mot slutten av denne sesongen høstet keeperen mye kritikk etter å ha levert flere kamper under pari.

Ole Gunnar Solskjær har hele tiden vist støtte til de Gea og skrytt ham opp i skyene offentlig. Nordmannen har uttalt at han håper de kommer til enighet med spanjolen, men at det ikke er i hans hender.

Siste ord er garantert ikke sagt i denne mulige overgangssagaen, som kan prege sommerens overgangsvindu.