De Gea i spesialtrening før Messi-møtet

Det er ikke bare bare å spille mot en av tidenes beste fotballspillere. Det vet David de Gea, som ifølge keepertreneren gjør «superspesielle forberedelser» før møtet med Lionel Messi.

STJERNEKAMP: Lionel Messi og David de Gea (i bakgrunnen) møtes klokken 21.00 på Camp Nou i kveld - til den andre og avgjørende kvartfinalen mellom Barcelona og Manchester United. Foto: Shutterstock.
STJERNEKAMP: Lionel Messi og David de Gea (i bakgrunnen) møtes klokken 21.00 på Camp Nou i kveld - til den andre og avgjørende kvartfinalen mellom Barcelona og Manchester United. Foto: Shutterstock. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han stoppet den magiske argentineren fra å finne veien til nettmaskene i det første oppgjøret på Old Trafford, men klarte ikke å hindre en avslutning fra Luis Suarez - som gikk via Luke Shaw - fra å gå i mål.

Messi var naturligvis involvert i den scoringen, med en lekker chip mot bakerste stolpe, hvor hans uruguayanske lagkamerat ventet.

Det ble det første oppgjørets eneste scoring, og nå venter en formidabel oppgave Manchester United-spillerne. De må score - og vinne - på Camp Nou for å ta seg til sin første semifinale siden 2010/11-sesongen.

Da tok de seg helt til finalen, hvor de ble rundspilt av nettopp kveldens motstander, Barcelona. For å unngå mål imot denne gangen, har Manchester United-keeper David de Gea sammen med keepertrener Emilio Alvarez, gått grundig til verks i forberedelsene til kamp.

- Det ville ikke vært en løgn å si at vi gjør «superspesielle forberedelser». Vi gjør ting annerledes når vi møter Messi. Med de Gea har vi jobbet med mer spesifikke ting, det er noen ekstra ting å ta hensyn til når noen spiller med Leo på topp, sier Alvarez ifølge radiokanalen Cadena SER.

VONDE MINNER: Som Atletico Madrid-spiller møtte David de Gea Lionel Messi og Barcelona en rekke ganger. Her ser vi argentineren overliste den spanske målvakten - noe han gjorde mer enn én gang. Foto: Reuters.
VONDE MINNER: Som Atletico Madrid-spiller møtte David de Gea Lionel Messi og Barcelona en rekke ganger. Her ser vi argentineren overliste den spanske målvakten - noe han gjorde mer enn én gang. Foto: Reuters. Vis mer

Ingen frykt, men ...

Keepertreneren bedyrer at de ikke frykter Messi, men påpeker at å møte en spiller med hans kvaliteter, fører til ekstra jobb.

- Jeg jobbet i La Liga i mange år med David og andre målvakter. Jeg kan ikke benekte at det er noe spesielt når det kommer til Leo. Til syvende og sist prøver man bare å gi keeperen verktøyene og dataen han trenger så det kan hjelpe ham.

Etter et blodig møte med Chris Smalling i det første oppgjøret på Old Trafford, ble Messi hvilt mot Huesca i helgen. Han er imidlertid til kveldens kamp, men dersom man skal tro keepertrener Alvarez, er også de Gea klar for møtet med mannen som har vunnet Ballon d'Or hele fem ganger.

- Alle som kjenner David vet at en av hans fremste kvaliteter er å stenge alt ute. Han er veldig sterk mentalt, sier han.

Og mental styrke trengs nok. Camp Nou blir trolig utsolgt, og foran drøye 90 000 mennesker skal Manchester United møte et Barca-lag som virkelig trives i egen storstue. Som har gjort Camp Nou til et fort de færreste går seirende ut av. I hvert fall i Champions League-sammenheng.

Formidable på hjemmebane

20 . oktober 2009 tapte Barcelona 1-2 mot Rubin Kazan på Camp Nou i Champions League. Siden den gang har katalanerne spilt 53 kamper på eget gress i Europa - noe som har resultert i ett fattig tap (0-3 mot Bayern München i 2013). 44 kamper har endt med seier.

Messi har denne sesongen scoret 43 mål på 41 kamper, og åtte av dem har blitt scoret i Champions League.

Men selv om de Gea igjen skulle lykkes i å stoppe Messi, er det en rekke andre Barcelona-spillere kapable til å skape trøbbel for Ole Gunnar Solskjær, hans spanske sisteskanse og de andre Manchester United-spillerne.

Det har fryktelig mange fått smertelig erfare - i hvert fall på Camp Nou.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer