LOVER BOT OG BEDRING: David de Gea har mildt sagt vært frynsete for Manchester United i sesonginnledningen, men har på ingen måte latt seg knekke av kritikken - som han mener er helt på sin plass. Foto:   EPA/KERIM OKTEN
LOVER BOT OG BEDRING: David de Gea har mildt sagt vært frynsete for Manchester United i sesonginnledningen, men har på ingen måte latt seg knekke av kritikken - som han mener er helt på sin plass. Foto: EPA/KERIM OKTENVis mer

De Gea innrømmer at kritikken er fullt fortjent

Har gjort feil i nesten hver United-kamp.

(Dagbladet): David de Gea har så langt i sin Manchester United-karriere vært lite tillitsvekkende.

Heldigvis for 20-åringen har ikke tabbene hans fått de store konsekvensene, ettersom Manchester United har vunnet hver kamp han har spilt. Dermed har ikke kritikken vært så massiv som den ellers ville blitt, men de Gea er innforstått med at han har fortjent det negative søkelyset.

- Når du gjør feil, selv om det ikke er mange, er pressen i sin fulle rett til å kritisere deg. Særlig når du er keeper. Det er helt normalt, og ingen stor greie. Nå er det opp til meg å gjøre kritikken om til lovord, sier de Gea i et intervju med spanske AS, gjengitt av The Guardian.

Mange feil
Sir Alex Ferguson kritiserer svært sjelden spillerne sine i offentligheten. I Daily Mail strekker han seg imidlertid til å si at han «ikke forventet feilene David gjorde i de første kampene», ettersom han leverte stabilt gode prestasjoner i Atletico Madrid som 18-åring.

De Gea innledet sesongen med å slippe inn et høyst overkommelig langskudd fra Edin Dzeko i Community Shield, i en kamp der han for øvrig også ble kritisert for ikke å ha rykket ut i feltet da Joleon Lescott headet inn 1-0.

Deretter fulgte han opp med en kjempetabbe i første seriekamp mot West Bromwich, før han holdt nullen i 3-0-seieren mot Tottenham. Men også i den kampen viste han svakhet i feltarbeidet i enkelte situasjoner, og i 8-2-seieren mot Arsenal mente noen han burde avverget Theo Walcotts redusering til 1-3 like før pause.

I akkurat den kampen reddet han imidlertid en straffe fra Robin van Persie - noe som sikkert gjorde godt for selvtilliten.

- Føler meg som en i gjengen
De Gea er trygg på at tabbene ikke er kommet for å bli. I motsatt fall går det neppe lang tid før Anders Lindegaard overtar plassen mellom stengene.

- Jeg forbedrer meg for hver trening og hver kamp som går, men først og fremst handler det om å bevare selvtilliten og troen på det jeg kan tilføre laget. Jeg er omgitt av veldig dyktige personer, og det betyr at vi kan utrette store ting denne sesongen, sier han.

De Gea plages ikke med hjemlengsel, og sier han er overveldet over det meste etter noen få måneder i sin nye klubb.

- Klubben, supporterne, fasilitetene og atmosfæren - det er av en annen verden. Alle lagkameratene mine er veldig åpne, det er godt miljø, og det gjør integreringen mye enklere. Jeg er veldig fornøyd, for fra første dag har jeg følt meg som en i gjengen. De hjelper meg med alt, og det er tilfredsstillende, sier den unge spanjolen.

STORTRIVES: - Klubben, supporterne, fasilitetene og atmosfæren - det er av en annen verden, sier de Gea. Foto:   AFP PHOTO/IAN KINGTON
STORTRIVES: - Klubben, supporterne, fasilitetene og atmosfæren - det er av en annen verden, sier de Gea. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer