David de Gea i fokus under møtet med Arsenal

De Gea med tabbe: - Det er noe med reaksjonen hans som gjør at det blir fullstendig feil

Sisteskansen havnet i negativ fokus da Manchester United og Ole Gunnar Solskjær havnet under mot Arsenal på Emirates.

TABBET SEG UT: Manchester Uniteds keeper David de Gea. Foto: NTB/Scanpix
TABBET SEG UT: Manchester Uniteds keeper David de Gea. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Arsenal - Manchester United 2-0

David de Gea blir ofte sett på som en av verdens beste burvoktere. Spanjolen gjør sjelden feil, men mot Arsenal fikk vi se en brøler fra Manchester Uniteds nummer en.

Skuddet fra Granit Xhaka kom fra omlag 20 meter, og så ved første øyekast ut til at det ikke skulle sette de Gea på den store prøven. Men skuddet skrudde plutselig kraftig ut mot venstre, og sisteskansen ble tatt på feil bein.

- De Gea blir fullstendig lurt av en flakkende ball. Den flakker skikkelig og det ser ut som den skal gå rett på ham, men så skrur den ut til venstre, sa ekspertkommentator Nils Johan Semb, som var tilbake i kommentatorboksen etter flere år etter forrige gang, i sekundene etter scoringa.

- Vi roste De Gea da lagene sto klare i tunnelen, men her blir han fullstendig utspilt og ned i knestående, sa hovedkommentator Øyvind Alsaker.

De var begge enige i at det er reaksjonen til de Gea som utløser tabben, ikke selve avslutninga. Vi fikk også se bilder fra de Geas synsvinkel, en kameravinkel som aldri tidligere har vært brukt i Premier League i en kamp.

- Det er en voldsom skru, men det er noe med reaksjonen til De Gea som gjør at det blir fullstendig feil, sa Alsaker i det han fikk se bildene fra de Geas synsvinkel.

Brede Hangeland ville ikke være med på at det bare var en keepertabbe. Den tidligere landslagskapteinen skryter også at Granit Xhakas skuddteknikk.

- Xhaka viser fantastisk skuddteknikk her. Den får ballen til å flakke og setter De Gea ut av spill. De Gea går for tidlig til venstre, og jeg synes også han går for langt mot den ene siden, sa Brede Hangeland i TV 2s studio.

- Utriolig merkelig situasjon. De Gea ser dårlig ut der, svarte Solveig Gulbrandsen da situasjonen ble spilt om og om igjen i pausen.

To stolpetreff

Det var et påskrudd og heltent hjemmelag som fra start satte United under press i den første omgangen. Emerys mannskap lykkes med presset, men Solskjærs United fant ut av det etterhvert. Men til tross for to stolpetreff fra Romelu Lukaku og Fred, var det Arsenal kunne gå i garderoben med ledelsen.

- Vi har fått sett et direkte Arsenal som konstant setter United på prøve. De er både hissige og aggressive, sa Øyvind Alsaker om hjemmelaget midtveis i den første omgangen.

Men en sterk avslutning på omagangen gir likevel Ole Gunnar Solskjær noe positivt å ta med seg inn i pausepraten.

- I starten av omgangen var det Arsenal som var best, men mot slutten her har det nesten bare vært United, sa Semb da lagene gikk i garderoben.

- Denne kampen lever i aller høyeste grad før de siste 45 minuttene, sa Alsaker.

Manchester United fortsatte i det samme sporet etter pause, og det var langt mellom Arsenal-angrepene.

- Det må være frustrerende for Solskjær å se laget levere så bra, men ikke få uttelling, sa Alsaker da 65 minutter var passert.

- Det er litt mot spillets gang, men Arsenal har vært effektive.

Kontroversiell straffe

Så smalt det andre veien. Arsenal fikk straffe i det Fred felte Alexandre Lacazette inne i feltet. En situasjon som kommer til å bli diskutert.

- Det er kontakt, men denne kommer til å bli diskutert. Fred er på etterskudd og kommer inn bak Lacazette. Han får spissen ut av balanse, og det mener Moss er nok, sa Alsaker.

Pierre-Emerick Aubameyang var iskald og trilla ballen midt i målet, og revansjerte dermed forrige helgs straffemiss mot Tottenham.

Det ble lagt til fem minutter på Emirates, og United så aldri ut til å gi opp håpet om poeng, men det gikk ikke. Nærmest var Marcus Rashford to minutter på overtid, men Arsenal-keeper Bernd Leno sto i veien.

Dermed er nordmannens første ligatap i Manchester United et faktum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer