Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De Gea slipper inn flest langskudd i La Liga

Nå kjøper Manchester United ham for 200 millioner kroner.

MÅ KAPITULERE: David de Gea strekker seg så lang han er, men klarer ikke stoppe hodestøtet til Sergio Ramos i cupkampen mot byrival Real Madrid. Foto: AP Photo / Victor R. Caivano
MÅ KAPITULERE: David de Gea strekker seg så lang han er, men klarer ikke stoppe hodestøtet til Sergio Ramos i cupkampen mot byrival Real Madrid. Foto: AP Photo / Victor R. Caivano Vis mer

(Dagbladet): David de Gea blir etter alle solemerker offisielt klar for Manchester United i løpet av de neste dagene. Alex Ferguson bekreftet i går at de Gea er keeperen de har pekt ut som Edwin van der Sars erstatter.

- Det er et godt valg. Jeg er sikker på at han vil lykkes i United, sier La Liga-ansvarlig i Canal + Andreas Stien-Leenderts til Dagbladet.

De Gea, som var fem måneder gammel da van der Sar debuterte for Ajax, har gått gradene i Atletico Madrid og debuterte allerede som 18 åring for moderklubben. Etter flere imponerende opptredener i Atletico-buret overtok han ansvaret som førstekeeper i klubben fra Sergio Asenjo, og flytter nå til Manchester med mor, far og kjæreste.

Slipper inn flest langskudd Den nå 20 år har imponert mange på sin relativt korte a-lagskarriere, og har blitt sammenlignet både med mannen han erstatter i United, Edwin van der Sar, og Iker Casillas. Denne sesongen spilte han samtlige 38 ligakamper for Atletico, og holdt nullen 11 ganger.

NY KEEPER: Edwin van der Sar (t.v) legger opp etter sesongen, og Alex Ferguson håper at David de Gea kan erstatte hollenderen. Foto: AP Photo / Jon Super
NY KEEPER: Edwin van der Sar (t.v) legger opp etter sesongen, og Alex Ferguson håper at David de Gea kan erstatte hollenderen. Foto: AP Photo / Jon Super Vis mer

En statistikk som kan urolige Manchester United-fansen er imidlertid de Geas statistikk på langskudd. Ifølge tallknekkerne i Opta slapp de Gea inn 11 mål på skudd utenfor boksen - mer enn noen andre keepere i La Liga. Bare Levante slapp inn flere mål på skudd utenfor boksen enn Atletico denne sesongen. 

Stien-Leenderts mener det skyldes Atletico-forsvaret, ikke de Gea.

- Atletico Madrid har et elendig forsvar. Der får folk lov til å skyte nesten som de vil. De kan sammenlignes med Brann; Man vet aldri helt hva man får, sier han og legger til at midtbanen også har vært svært svak i år.

POSITIV: Andreas Stien-Leenderts mener de Gea har alle forutsetninger for å lykkes i Manchester United. Foto: Canal+
POSITIV: Andreas Stien-Leenderts mener de Gea har alle forutsetninger for å lykkes i Manchester United. Foto: Canal+ Vis mer

- Det er et ustabilt lag, og de Gea har sammen med Sergio Aguero båret lagene på skulderen denne sesongen, sier han.

Det skal sies at de Gea reddet 62 langskudd mot Edwin van der Sars 43. Spanjolen har også en bedre redningsprosent (73,9 prosent) enn hollenderen (71,7 prosent).

Naturlig autoritet Manchester United legger omlag 200 millioner kroner på bordet for å sikre seg signaturen til de Gea. Det kunne fort vært mer, mener La Liga-eksperten.

- Helt siden han debuterte som 18 åring har han vært unik. Han har aldri virket nervøs, og har en naturlig autoritet. Han gikk rett inn, dirigerte og kjeftet på medspillerne. Han gikk rett inn i sjefsrollen.

- Selv om han bare er 20 år gammel fremstår han nesten som en komplett keeper. Feltarbeidet er veldig bra, og han har en enorm rekkevidde. Han er samtidig rask og sikker på strek, sier Stien-Leenderts.

Kilde: Oddsen LIVE
Kilde: Oddsen LIVE Vis mer
LURT AV MESSI: De Gea ser avslutningen til Lionel Messi trille i mål. Spanjolen kan trøste seg med at han slettes ikke er den eneste keeperen som har måttet kapitulere mot den argentinske ballkunstneren... Foto: Reuters / Juan Medina / Scanpix
LURT AV MESSI: De Gea ser avslutningen til Lionel Messi trille i mål. Spanjolen kan trøste seg med at han slettes ikke er den eneste keeperen som har måttet kapitulere mot den argentinske ballkunstneren... Foto: Reuters / Juan Medina / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media