TAPTE DUELLEN: Da Grant Hanley nikket inn seiersmålet søndag var David De Gea (t.h) langt unna streken i United-buret. Foto: AFP/ANDREW YATES
TAPTE DUELLEN: Da Grant Hanley nikket inn seiersmålet søndag var David De Gea (t.h) langt unna streken i United-buret. Foto: AFP/ANDREW YATESVis mer

De Gea tror han blir større enn van der Sar

Avfeier snakk om tabber.

• Fotballstudio: Premier League-kamper i kveld og i morgen kveld

(Dagbladet): David de Gea ble verdens nest dyreste keeper da han skrev under for Manchester United i sommer.

Åpningssesongen har vært variabal. Han åpnet sesongen skjelvent, men så leverte 20-åringen en rekke strålende reaksjonsredninger som stilnet kritikerne.

Bør ikke stå? Men tabbene har vært mange, sist da Blackburn slo United på Old Trafford søndag. Da tapte United-målvakten en luftduell og bortelaget avgjorde matchen.

Flausen fikk tidligere Southampton-stopper Claus Lundekvam til å utbryte i TV 2 PL-studio: «De Gea bør ikke stå i mål».

De Gea har store keeperhansker å fylle etter Edwin van der Sar, men spanieren bryr seg ikke om at de røde supporterne kanskje savner den svære nederlenderen som la opp i vår.

- Som keeper prøver jeg å forbedre meg i alle deler av spillet, i alle aspekter. Det er variert og jeg vil gjøre mitt beste på alt. Forhåpentligvis vil jeg tangere eller til og med overgå prestasjonene Edwin van der Sar gjorde i denne klubben, sier De Gea til Inside United.

I et intervjuet med Uniteds eget magasin sier den tidligere Atletico Madrid-keeperen at han fortsatt har tro på seg selv.

- Vi må bare innse at alle målvakter gjør feil av og til. Og ingen liker det når det skjer. Men jeg har visst hele tiden at jeg må stole på lagkameratene mine. Feil skjer, men jeg blir stadig mer trygg på meg selv.

Trygg på seg selv Han mener Premier League og La Liga er verdens to beste ligaer, og slår fast at utfordringene i England gjerne kommer i luftrommet.

- Jeg visste at dette var stilen som ventet meg da jeg kom til United, men jeg var klar og trygg på meg selv. Jeg visste at jeg måtte trene mye, noe jeg har gjort.

De Gea utfordres i United-buret av danske Anders Lindegaard, som har til gode å slippe inn ligamål på seks kamper. Til sammenlikning har De Gea latt 26 baller slippe inn på 19 kamper.

LEGENDE: Edwin Van der Sar fikk et eget trofé som bevis på sin status som United-keeper i vår, da han ga seg etter seks år i klubben. Foto: AP/Jon Super
LEGENDE: Edwin Van der Sar fikk et eget trofé som bevis på sin status som United-keeper i vår, da han ga seg etter seks år i klubben. Foto: AP/Jon Super Vis mer

United møter Newcastle på St. James' Park i morgen kveld. Det er en kamp United ikke bør tape, og i dansk presse spekuleres det på om Lindegaard fortjener sjansen foran De Gea.

Best for United Manchester Evening News' United-reporter Stuart Mathieson tror manager Alex Ferguson neppe lar seg presse til å endre keeper.

- De som kjenner Sir Alex vet at han er han er ukuelig og holder fast på sine innkjøp. Men han vil alltid gjøre det som er best for Manchester United, sier Mathieson til sporten.dk.

Lars Morten Olsen er redaktør for United-supporteren, og han er blitt imponert av tidligere Aafk-målvakt Lindegaard.

- Lindegaard har jo fått en fantastisk start, han har spilt ni kamper og er uten tap. Jeg tror han har to baklengs på ni kamper i alle turneringer, sier Olsen til Dagbladet.

- De er forskjellig som keepere, de Gea kan gjøre verdensredninger men også en tabbe - som vi har sett. Lindegaard er nok en jevnere keeper.

- Men hvem vil du ha i mål mot Newcastle?

- Jeg svarer diplomatisk, at jeg stoler på vurderingene til sjefen. Han pleier å treffe rett.

RESERVEN: Anders Lindegaard har til gode å slippe inn mål i Premier League for United. Foto: AP Photo/Jon Super
RESERVEN: Anders Lindegaard har til gode å slippe inn mål i Premier League for United. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer