De Gea ville bytte trøye med King

Men King hadde andre planer.

 KJENNSKAP:  Joshua King (t.h.) snakker med keeper David de Gea etter semifinalen mellom Spania og Norge i U21-EM i fotball på Netanya stadion i Israel lørdag. Spania vant kampen 3-0.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KJENNSKAP: Joshua King (t.h.) snakker med keeper David de Gea etter semifinalen mellom Spania og Norge i U21-EM i fotball på Netanya stadion i Israel lørdag. Spania vant kampen 3-0. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

NETANYA (Dagbladet): David De Gea (22) og Joshua King (21) var lagkamerater i Manchester United fra sommeren 2012 fram til januar 2013.
Derfor rynket mange på nesa da den spanske keeperen avviste all kjennskap til King i forkant av EM-semifinalen mellom Norge og Spania.   Klemte hverandre Men da nasjonalsangene var avspilt før kampen på Netanya Municipal Stadium i går, ble det klart at joda — De Gea vet hvem King er.
For da alle spillerne håndhilste på hverandre i den vanlige oppstillingen ute på banen, tok to spillere seg tid til å dele litt ekstra gjensynsglede:
King og De Gea utvekslet et par ord og ga hverandre en god klem.
- De Gea kjente meg igjen likevel, sier Joshua King til Dagbladet etter kampen.

- Han spurte også om vi kunne bytte trøye etterpå. Jeg så at Ørjan (Nyland) ville ha den, og han fikk lov. Han er keeper, tross alt, fortsetter Blackburn-spilleren.
- Men De Gea husket ansiktet mitt, ja. Det var ikke sånn at jeg gikk og tenkte på dette før semifinalen, altså — "håper De Gea kjenner meg igjen" eller noe sånt. Jeg konsentrerte meg om kampen. Det er bare dere i mediene som lager styr av dette, sier Norges kantspiller.
- De ble litt late King hadde blandete følelser etter 0-3-tapet i går kveld:
- Vi tar tredjeplassen i EM. Herregud, det er en stor prestasjon. Så vi skal være fornøyde. Likevel, akkurat nå, rett etter kampen, er vi alle skuffet over å være ute av turneringen. Men vi tapte for et bedre lag, sier King, som startet semifinalen mot Spania, men ble tatt av banen etter de 45 minuttene hvor Norge ble rundspilt.
- Det var tungt og tøft. Spania åpnet kampen utrolig bra, men i starten av andre omgang så det ut som de ble litt late, og vi kom heldigvis bedre med. Men det var fortjent at de vant.
- Hva vil du huske fra dette sluttspillet om fem år?

- Du får spørre meg igjen om fem år.