De Geas hilsen på matchballen: «Vi ses i Manchester»

Frir til finalehelten Thiago.

HEIT: Spanias kaptein Thiago Alcantara scorer det andre av sine tre mål mot Italia i U21-EM-finalen. Foto: Atef Safadi, EPA / NTB Scanpix
HEIT: Spanias kaptein Thiago Alcantara scorer det andre av sine tre mål mot Italia i U21-EM-finalen. Foto: Atef Safadi, EPA / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Spanias kaptein Thiago Alcantara scoret hattrick i finalen mot Italia i U21-EM, og er heit på overgangsmarkedet i sommer.

For selv om han er et stort talent, er kampen om en plass på midtbanen fortsatt enorm i Barcelona. Det er ikke bare lett å danke ut spillere som Xavi, Iniesta og Fabregas.

Pep Guardiola ryktes å ønske å hente unggutten fra gamleklubben til Bayern München.

Samtidig flørtes det heftig fra den røde delen av Manchester. Blant annet har en video av Thiago med finalematchballen spredt seg på Youtube de siste dagene. Ballen er signert av lagkameratene, og én hilsen vekker spesielt interesse: «Vi ses i Manchester».

- Har snakket om det Manchester United-keeper David de Gea spilte sammen med Thiago i U21-EM, og innrømmer at han har bedt Thiago om å bli lagkompisen hans i England.

- Vi har snakket om det på spøk, men Barcelona vet at de har en stjerne, og vil nok ikke slippe ham, sier de Gea ifølge Mundo Deportivo.

Men Thiago har ifølge Daily Mail en klausul i kontrakten som gjør at han kan kjøpes fri for en bestemt sum. Og ifølge den engelske avisa har summen falt fra 77 millioner pund til 15 som en følge av for lite spilletid i Barcelona.

ØNSKER SEG LANDSMANN: David de Gea vil gjerne ha Thiago på laget i Manchester, men tror Barcelona ønsker å beholde juvelen. Foto: Bernat Armangue, AP / NTB Scanpix
ØNSKER SEG LANDSMANN: David de Gea vil gjerne ha Thiago på laget i Manchester, men tror Barcelona ønsker å beholde juvelen. Foto: Bernat Armangue, AP / NTB Scanpix Vis mer

Angivelig sier kontrakten at prisen faller dersom han ikke fikk spille minst en halvtime i 60 prosent av kampene. Og Daily Mail skriver at han spilte under en halvtime i 15 av 36 kamper. Den 15. kampen vipper i så fall prosenttallet akkurat under 60.

Rio-skryt Avisa skriver også at Cesc Fabregas er førstevalget for David Moyes, men den tidligere Arsenal-spilleren sier selv at han ønsker å bli i Barcelona.

Dermed kan Thiago bli et godt alternativ. Han har i alle fall minst én tilhenger til i United-troppen. Rio Ferdinand skrev følgende på Twitter etter finalen:

- Spania U21 var for gode! Thiago vil ha ballen under press, han ber om den over hele banen. Vi må skape den mentaliteten hos våre unggutter.