De Geas uvirkelige redning ga United godt utgangspunkt

David de Gea viste igjen hvilken praktfull målvakt han er.

FEBERREDNING: David De Gea vartet opp med en redning av ypperste klasse da Luis Muriel fikk sjansen på overtid av første omgang. Manchester United-keeperen var banens beste og sørget for et godt utgangspunkt før returoppgjøret. Foto: REUTERS/Jon Nazca/NTB Scanpix
FEBERREDNING: David De Gea vartet opp med en redning av ypperste klasse da Luis Muriel fikk sjansen på overtid av første omgang. Manchester United-keeperen var banens beste og sørget for et godt utgangspunkt før returoppgjøret. Foto: REUTERS/Jon Nazca/NTB ScanpixVis mer
  • Sevilla - Manchester United 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Mourinhos Manchester-lag kom med en kampplan om å holde nullen og få med seg et godt resultat tilbake til Nord-England. Takket være nye praktredninger av en suveren David de Gea fikk den portugisiske manageren akkurat hva han håpet på.

To praktfulle redninger på tampen av første omgang, i særdeleshet den andre etter en heading fra Luis Muriel, sørget for at vertene ikke fikk ballen i nettet.

Redningen var så god at den colombianske spissen gikk bort og gratulerte målvakten etter redningen.

Se redningen i videoen under!

- De hadde deres beste sjanser rett før pause. Det var et viktig tidspunkt i kampen og jeg er glad for at jeg gjorde redningen. De spilte bra, men de var åpne defensivt, så det må vi utnytte hjemme på Old Trafford, sa De Gea til Viasport.

Offensivt var gjestene et trist skue. Romelu Lukaku var isolert fremme, Alexis Sanchez fikk lite til å stemme og ble byttet ut, mens Paul Pogba stort sett ikke var involvert.

Innbytterne Anthony Martial og Marcus Rashford satte litt fart i de røde djevlene på tampen da laget fikk mer kontringsrom, men laget virket aldri trolig til å score.

Det var Sevilla som skapte sjansene og var nærmest seier, men en fornøyd José Mourinho kunne konstatere at laget hans er favoritter da de tar i mot Vincenzo Montellas mannskap i returoppgjøret.

- Jeg tror manageren er fornøyd med hvordan vi spilte. Sevilla ble slitne de siste 20 minuttene her og vi er trygge på at vi kan avgjøre dette på hjemmebane, sa Chris Smalling til Viasport etter kampen.

Usynlig Pogba

Det store samtaleemnet før kampen var om Paul Pogba var tilbake i Manchester United startoppstilling etter hans uenighet med Mourinho den siste tiden.

Pogba har blitt kritisert av Mourinho i det siste, angivelig fordi Pogba var misfornøyd med å spille i en midtbaneduo, isteden for favorittrollen som indreløper. Mot Huddersfield i FA-cupen i helgen skal Pogba ha sagt at han var for syk til å starte.

Dermed valgte Mourinho å benke sin franske superstjerne fra start her, til tross for at Manchester United gikk ut i Pogbas foretrukkede 4-3-3-oppstilling.

I stedet startet Ander Herrera, som hadde vært ute med skade i flere uker. Etter et kvarter måtte Ander Herrera gi seg etter å ha pådratt seg en hamstringskade da han forsøkte et hælspark.

Inn kom Pogba.

Selv i sin foretrukne posisjon klarte ikke Pogba å sette sitt preg på kampen på samme måte som på sitt beste. Franskmannen var anonym og hadde flere utypiske balltap, både i dueller med ball og gjennom feilpasninger.

Nydelig atmosfære

Foran et elektrisk hjemmepublikum på Ramón Sánchez Pizjuán var det hjemmelaget som tok initiativet fra start.

Luis Muriel forsøkte seg med et skudd fra langt hold, men David De Gea slo unna markkryperen fra Sevilla-spissen.

Manchester Uniteds eneste store sjanse i omgangen kom halvveis. En flott løftet ball fra Alexis inn bak Sevillas forsvar fant en helt fri Lukaku, men belgieren blåste vollyen langt opp på tribunen.

Bortelaget hadde bare to skudd hele omgangen, det andre kom fra unggutten Scott McTominay, men gikk rett på Sergio Rico i Sevillas mål.

Storspill av De Gea

I en sjansefattig og ikke særlig velspilt første omgang var det Sevillas venstrekant Joaquin Correa som var mest positiv offensivt. Argentineren fikk ofte ballen og utfordret Valencia gang på gang og minutter før pause presset han frem en redning fra De Gea.

Sevilla skapte omgangens største sjanser rett før pause. Den første etter en dødball. Ballen gikk gjennom feltet hvor Vazquez på akrobatisk vis brassesparket inn i feltet igjen og Nzonzis heading fikk spanjolen ut i full strekk.

Så fant den hjemvendte sønn Jesus Navas rom til å slå et perfekt innlegg til Luis Muriel. Mutters alene fra fem meter satte han hodet til ballen, men en mirakuløs reaksjonsredning med høyrehånden av De Gea sørget for at det var 0-0 til pause.

Hjemmelaget var best også i starten på den andre omgangen, men klarte ikke å sette De Gea på like store prøver som før pause innledningsvis.

Annullering

Sevillas beste perioder kom ofte i korte strekk.

Clement Lenglet fikk hjemmelagets neste store mulighet, men stopperens heading ble altfor løs etter et frispark.

Bare minuttet etter Lenglets heading, dro Correa seg fri, men fra farlig hold ble avslutningen altfor vill.

Det var Sevilla som forsøkte og det var Sevilla som skapte sjansene i den andre omgangen. Spanjolene kom seg ofte til farlige posisjoner, men manglet nøyaktigheten i den siste pasningen eller avslutningen for å overliste David De Gea og Manchester United-forsvaret.

Manchester United og Romelu Lukaku trodde de hadde sikret seg det perfekte utgangspunktet ti minutter før slutt da spisskjempen fikk kjempet ballen i mål, men 24-åringen ble korrekt avblåst for hands da han brukte overarmen til å ta ned et innlegg i forkant av avslutningen.

Marcus Rashford fikk Manchester Uniteds eneste ålreite sjanse på tampen, men skuddet til innbytteren gikk noen meter utenfor.