Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De Gendt med overbevisende soloseier på nedkortet etappe

Favorittene angrep, men klarte ikke å hente den godtkjørende belgieren.

OFFENSIV: Thomas De Gendt er alltid angrepsvillig. Foto: Tim De Waele.
OFFENSIV: Thomas De Gendt er alltid angrepsvillig. Foto: Tim De Waele. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) tok en svært imponerende etappeseier i Volta Ciclista a Catalunya da han kom alene til mål etter 152 kilometer.

Han satt i brudd hele dagen, men angrep fra sine kompanjonger i bruddet med litt over tjue kilometer igjen å kjøre.

Han ble jaktet av en sterk gruppe bestående av fire ryttere - Nairo Quintana, Simon Yates, Thibaut Pinot og Mathias Frank - på slutten, men belgieren holdt trøkket, og holdt hele veien inn til mål.

Dermed tok han over både ledelsen i sammendraget og i klatrekonkurransen.

Nedkortet etappe

Grunnet kulde og snøvær var den tredje etappen i Volta Ciclista a Catalunya kortet ned og den planlagte fjellavslutningen måtte sløyfes.

Dermed ble det en god del lettere for rytterne, men etappen var fortsatt av det tøffe slaget.

Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) forlot sine to bruddkamerater i bunn av den siste bakken og gikk solo i håp om å holde unna for hovedfeltet.

I hovedfeltet gikk det relativt kontrollert frem til Michelton-Scott satte opp farten. Da var det i underkant av to mil igjen, og avstanden var på over to minutter fra den angrepsvillige belgieren.

Angrep blant favorittene

Etter den siste bakken var det litt over en mil igjen å sykle for rytterne, en mil med slag motbakke. Her ble det angrep fra favorittene, og en gruppe bestående av Nairo Quintana, Simon Yates, Mathias Frank og Thibaut Pinot tok opp jakten på Thomas De Gendt.

Lotto-Soudal-rytteren holdt god stand for angrepene bak. I feltet prøvde Team Sky å samle det for Egan Bernal og Sergio Henao, men de maktet ikke å ta mye innpå. I gruppen mellom feltet og De Gendt sto Quintana over føringene, og samarbeidet var ikke av det beste slaget.

Team Sky fikk etterhvert hjelp av andre lag, blant andre UAE Team Emirates som var representert ved Vegard Stake Laengen, og de tok dermed innpå de fire foran.

De samlet seg på oppløpet, men det var Simon Yates og Thibaut Pinot som fikk med seg de siste bonussekundene. Dermed klatret også de i sammendraget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!