KRASS KRITIKK: Lederen for USAs antidopingbyrå (USADA), Travis Tygart, var ikke mild i sin kritikk mot UCI da han snakket til Frankrikes folkevalgte i dag. Foto: AP Photo / Francois Mori / NTB Scanpix
KRASS KRITIKK: Lederen for USAs antidopingbyrå (USADA), Travis Tygart, var ikke mild i sin kritikk mot UCI da han snakket til Frankrikes folkevalgte i dag. Foto: AP Photo / Francois Mori / NTB ScanpixVis mer

- De gjorde alt for å stikke kjepper i hjulene på oss

USAs antidopingbyra forbannet for manglende Armstrong-hjelp.

USAs antidopingbyrå (USADA) raljerer mot det internasjonale sykkelforbundets (UCI) jobb med å bekjempe doping.

- De har ikke gjort noe som helst. De gjorde alt for å stikke kjepper i hjulene på oss, sa USADAs Travis Tygart da han snakket til Frankrikes folkevalgte torsdag om hvordan de amerikanske antidopingmyndighetene jobbet fram saken mot Lance Armstrong.

- De nektet å sende oss testresultater, og de ville heller ikke gi oss opplysninger om tre tidligere lagkamerater av Armstrong.

Tygart mener at de øverste tillitsvalgte i sykkelsporten har bidratt med ingenting i kampen mot doping.

- De har ikke gjort en verdens ting siden Armstrong-saken kom opp. Hvis dere kan finne en måte som gjør at UCI ikke har noe med kontrollene rundt Tour de France å gjøre, så vær så god, sa Tygart.

- De (UCI) visste at Armstrong hadde jobbet med legen Ferrari. De visste at han hadde gitt dop til utøvere i Italia, men de gjorde ingenting med det. De kunne ha etterforsket denne relasjonen mer nøye, sa Travis Tygart.

(NTB)