- De gjorde det for å være idioter

Hødds cuphelt fikk smake egen «loser»-medisin. Men lo sist og best.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hødd - Tromsdalen 4-3

(Dagbladet): Pål André Helland var en av kampens store spillere da Hødd gikk til cupfinalen etter 3-1-seier mot Brann sist torsdag.

22-åringen satte inn ledermålet for cupaskeladden etter halvspilt 2. omgang - og feiret med å forme pekefingeren og tommelen til et «loser»-tegn i panna.

I går var Hødd og Helland tilbake i den litt mindre glamorøse, men vel så viktige seriehverdagen. I et nøkkeloppgjør i bunnstriden slo de Tromsdalen 4-3 og passerte med det nordlendingene på tabellen.

Det smakte ekstra godt for Pål André Helland - som underveis i kampen følte at Tromsdalen-spillerne forsøkte å latterliggjøre ham hver gang de scoret.

Tomålsscorer Eirik Yndestad løp rundt med en «L» i panna både da han satte inn 1-0 for gjestene og da han utliknet til 3-3 etter 67 minutter. Enkelte av lagkameratene kastet seg inn i feiringen mens de utførte samme gest.

Til Sunnmørsposten sier Helland at feiringen var «voldsomt provoserende».

Men om det var ment som psykisk krigføring, harselas eller bare uskyldig moro, slo det ikke heldig ut for Tromsdalen. Helland scoret selv 1-1-målet, og serverte 4-3-målet på sølvfat til Espen Standal tre minutter før full tid.

Da var det tid for payback, og Helland stilte seg opp foran forsvarsfireren til Tromsdalen mens han gliste og viste «loser»-tegnet.

- Jeg tror ikke de var særlig happy. Men når du byr opp til dans, må du være med på dansen, sier han til Dagbladet.

Han er ikke i tvil om at hva Tromsdalen-spillerne ønske å oppnå med sin herming av målfeiringen fra Brann-kampen.

- Du trenger ikke være rakettforsker for å skjønne det. De prøvde å drite oss ut og håne oss. De gjorde det for å være idiot, og få meg ut av balanse. Men det gikk ikke så bra for dem, jeg tror det var dem som var irritert da kampen var over. Jeg fikk siste ord, sier Helland.

Han har ikke noe ønske om å forklare bakgrunnen for feiringen, annet enn at det er «en kombinasjon av loser og noe annet».

Tromsdalens tomålsscorer Eirik Yndestad avviser at de forsøkte å mobbe Helland.

- Det handlet absolutt ikke om det. Vi så selvfølgelig kampen mot Brann, siden vi skulle spille mot dem på søndagen, og fikk med oss måten han feiret på. Det ble nevnt i garderoben, og jeg tror bare det var en spøk blant gutta. Det var ikke noen negativ gest fra vår side, sier han til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer