- De glemmer at jeg ikke er som andre 17-åringer. Jeg vet hva jeg er god for

- Vi trenger ikke spillere som setter seg selv foran laget, sier Sandnes Ulf-treneren.

VIL VEKK: Sandnes Ulfs Zymer Bytyqi vil vekk fra klubben. Her i duell med Strømsgodset Stefan Johansen i juli. 
Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix
VIL VEKK: Sandnes Ulfs Zymer Bytyqi vil vekk fra klubben. Her i duell med Strømsgodset Stefan Johansen i juli. Foto: Kent Skibstad / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Som 15-åring ble Zymer Bytyqi tidenes yngste Tippeligaspiller da han debuterte for Sandnes Ulf mot Haugesund i mai i fjor.

Like etter signerte han en treårskontrakt med Red Bull Salzburg, men etter et halvt år i Østerrike dro han tilbake til Norge og Sandnes Ulf på utlån.

Vil vekk Nå vil 17-åringen forlate klubben igjen, og er misfornøyd med både trener Asle Andersen og klubben. Kontrakten hans går ut neste sommer.

- Jeg kan uansett ikke fortsette sånn som dette. Det er frustrerende og sjokkerende at jeg ikke spiller på dette laget. Jeg vet jeg er mye bedre enn mange av de som får spille. I tillegg har de som har fått spilletid underprestert kraftig de siste kampene. Jeg er rett og slett sjokkert over at treneren ikke gir meg sjansen. Jeg er i kjempeform og det viser jeg både på trening og i b-kampene, sier Bytyqi til Sandnesposten.

Rundspilte de andre Han skal være misfornøyd med lite spilletid i klubben, og mener han har fortjent en plass på laget. Ifølge Sandnesposten hadde han en prat med trener Andersen før kampen mot Lillestrøm, og ble lovet at det var kort vei til en plass på laget, men ble sittende på benken hele kampen. I stedet ble Nemanja Jovanovic byttet inn.

- Jeg snurret rundt med alle på lørdagstreningen, og Asle sa at jeg var aktuell for startplass. Om jeg ikke skulle starte, så var jeg høyaktuell til å komme inn som innbytter, sier Bytyqi.

Sandnesposten skriver at Bytyqi har startet tre kamper i år, og kommet inn på banen i ytterligere 11 kamper. Men det er ikke bare manglende spilletiden som plaer 17-åringen, men han sier videre til avisen at han ikke passer inn i Sandnes Ulf.

- Jeg passer ikke inn i Sandnes Ulf-stilen. Det handler i altfor stor grad om å ødelegge for det andre laget i stedet for å skape selv. Det er altfor stort fokus på det defensive, sier Bytyqi.

- Ikke utålmodig Han avviser overfor avisen at han bare er utålmodig på å komme seg videre.

- Nei. Folk ser på alderen min og sier at jeg må være tålmodig. Men de glemmer at jeg ikke er som andre 17-åringer. Jeg vet hva jeg er god for, men for ikke å stagnere så må jeg komme meg til en klubb som passer meg bedre. Jeg vil si at jeg har vært ganske tålmodig i Sandnes Ulf, sier han.

Trener Asle Andersen liker ikke holdningen Bytyqi viser i intervjuet med avisen.

- Dette er både uklokt og umodent av Zymer, spesielt i den settingen vi er i nå. Vi har fem cupfinaler foran oss og vi trenger spillere som står sammen og som er villige til å blø for drakta - ikke spillere som setter seg selv foran laget, sier Sandnes Ulf-treneren til Sandnesposten.

IKKE IMPONERT: - Det er uklokt og umodent av Symer å komme med sånne uttalelser, sier Sandnes Ulfs trener Asle Andersen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
IKKE IMPONERT: - Det er uklokt og umodent av Symer å komme med sånne uttalelser, sier Sandnes Ulfs trener Asle Andersen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer