«De gutta henger for mye sammen»

David Beckham og Gary Neville bor på samme rom på borteturer. De skrev profesjonelle kontrakter samme dag. Nå har Manchester Uniteds «tvillinger» til og med brukket det samme beinet i foten.

Historiene er mange om forholdet mellom David Beckham og Gary Neville.

De signerte som lærlinger samme dag i juli 1991 og skrev under profesjonelle kontrakter samme dag i januar 1993. De debuterte på Uniteds førstelag med en ukes mellomrom - og har spilt nesten like mange kamper både for England og United.

Også på fritida er de to uatskillelige. De bor på samme rom både for England og United. De reiser på ferie sammen og Gary var også forlover da Davids giftet seg med Victoria.

Ryktene forteller også, hold deg fast, at Gary lager middag for kompisen når Posh Spice er på turné.

- Bytt kompis!

Likheten mellom de to ble enda mer slående i uka som gikk. Nevilles beinbrudd mot Bayer Leverkusen onsdag er nemlig den samme skaden som Beckham pådro seg mot Deportivo La Coruna to uker tidligere. Nå risikerer begge å gå glipp av sommerens VM-sluttspill.

- Det er utrolig uflaks når to spillere pådrar seg den samme skaden i samme turnering i løpet av så kort tid, sier Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson.

Selv manager Sir Alex Ferguson spøkte om at det kanskje var på tide at gutta nå byttet romkompis.

- Tro det eller ei, men han har den samme skaden som David. Det er knapt til å tro. De gutta henger for mye sammen, sa Ferguson etter 2-2 mot Bayer Leverkusen.

Krasjet i stanga

De to er imidlertid ikke de eneste som må se dagens oppgjør mot Ipswich fra tribunen. Ronny Johnsen har vært ute i flere uker allerede, og i går ble det klart at også stopperkollega Laurent Blanc og keeper Fabien Barthez ble skadd mot tyskerne.

- Fabien kolliderte med stanga, mens Laurent fikk en vridning i kneet allerede etter tre minutter. Vi ville ta ham ut ved pause, men han ønsket selv å fortsette, og betaler prisen for det nå, sier Ferguson.

Med Juan Sebastian Veron og Paul Scholes på lista over småskadde virker United betydelig svekket, selv om kaptein Roy Keane etter alt å dømme spiller fra start. Den adlede er ikke enig:

- Vi reiser med en sterk tropp. Jeg henter opp et par spillere fra reservelaget. De er i kjempeform, sier Alex Ferguson.

USIKRE: Det er uvisst om David Beckham eller Gary Neville kommer til å spille VM-kamper.