- De hadde aldri fått sponse våre løpere

Svensk sponsor vekker oppsikt i den norske leiren.

OPPSIKT: Det at Charlotte Kalla & Co lar seg sponse av McDonalds møtes med forundring i den norske langrennsleiren. Foto: NTB SCanpix
OPPSIKT: Det at Charlotte Kalla & Co lar seg sponse av McDonalds møtes med forundring i den norske langrennsleiren. Foto: NTB SCanpixVis mer

(Dagbladet): Det svenske langrennslandslaget fikk for to uker siden seg en ny sponsor, som vekker oppsikt i den norske langrennsleiren.

Våre naboer i øst har signert en kontrakt som gjør at merket til hurtigmatkjeden McDonalds er godt synlig på draktene og treningstøyet.

I fjor innledet den amerikanske kjeden et samarbeid med det svenske alpinlandslaget - men har samme sesong som VM går på hjemmebane sikret seg sponsorplass også hos Charlotte Kalla & Co.

- Handler om signaler At svenskene lar seg sponse av McDonalds overrasker den kommersielle lederen for det norske laget.

- Vi hadde aldri villet bli forbundet med McDonalds på den måten, uansett hvor mye de hadde betalt, sier Bernt Halvard Olderskog til Expressen.

Mannen som styrer sponsorkontraktene for det norske langrennslandslaget sier at nordmennene heller ønsker sponsorer som står for sunne verdier.

- Vi er veldig bevisst på vårt image og hva vi knytter oss opp mot. Alt det vi omgir oss med, og det vi foretar oss, prestasjoner og spiser, er med på å forme hvordan vi blir oppfattet av det norske folk. Vi ønsker å ha en positivt og sunt image, da blir det feil å knytte seg opp mot McDonalds, sier Bernt Halvard Olderskog til Dagbladet.

- Og derfor har vi blant annet en avtale med Bama, legger sponsorsjefen til.

Skal ikke leve på maten Den svenske landslagssjefen ser absolutt ingen problemer med å la seg sponse av hurtigmatkjeden.

- Jeg synes man lever litt i fortida om man ser på McDonalds som noe som bare tilbyr dårlig mat. Det finnes jo en grunn til at de går inn som sponsor, og det er jo for å forandre synet på maten som de tilbyr, sier Grip til den svenske avisa.

Grip understreker overfor Expressen at det sier seg selv at de svenske løperne ikke skal leve på McDonalds-mat, men at avtalen gir de en økonomisk fordel som gjør at de kan holde på med sporten sin.