Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De hadde alt i egne hender, men kollapset fullstendig og ga seg før det var slutt

Norge må ut i omspill etter at Kina ble for sterke. Med to omganger igjen kastet de inn håndkleet. Skjebnekampen mot Kina spilles klokka 12 i formiddag.

TAPTE: Norge hadde alle muligheter til å ta seg videre til semifinale, men tapte så det sang mot Kina i natt. Foto: Timo Jaakonaho / NTB scanpix
TAPTE: Norge hadde alle muligheter til å ta seg videre til semifinale, men tapte så det sang mot Kina i natt. Foto: Timo Jaakonaho / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Kina 3-9

GANGNEUNG (Dagbladet): Etter imponerende spill av den norske mixed double curling-duoen Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien, ble et uventet nederlag mot USA i går.

Amerikanerne, som allerede var ute av kampen om semifinale, slo fryktelig tilbake, og vant 10-3.

Dermed gjorde Norge, som i utgangspunktet hadde alt i egne hender, det unødvendig spennende før dagens oppgjør mot Kina.

Havnet bakpå

Med seier ville Norge være sikret en semifinaleplass, men tap mot kineserne ville resultere i omspill.

Kina tok ledelsen med sistestein i den første omgangen. De lå også godt an til å sikre seg to meget viktige poeng i andre omgang, men Nedregotten leverte en perfekt sistestein, og utliknet for Norge.

I den tredje omgangen stjal Norge ett poeng og tok ledelsen, men Kina nektet å gi seg.

Med den siste steinen før pause sikret de at tre gule steiner lå nærmest sentrum i boet, og plutselig var stillingen 2-4.

Kollaps

Norge tok et poeng i den femte omgangen, men da de skulle sette sin siste stein i den sjette omgangen kollapset det fullstendig.

- Kina var gode. Vi hang så vidt med. Jeg måtte gjøre sistesteinene mine helt perfekt. Det holdt i fem omganger og så gikk det ikke lenger, forteller en skuffet Skaslien.

Kina fikk fem poeng, og på stillingen 3-9 ga Norge opp.

- Da var det egentlig bare å takke for kampen, og prøve å glemme de to siste kampene. Vi skal prøve å se framover. Det er fortsatt et lite håp der, sier hun.

Dermed blir det omspill for den norske duoen klokka 12.00.

Kina igjen

Også den kampen blir mot Kina, etter at Sveits på nærmest mirakuløst vis klarte å sikre seieren mot de russiske utøverne med tre poeng i den aller siste omgangen. Et Kina som etter nattas kamp har et stort psykologisk overtak.

I pressesonen etter kampen var det fortsatt ikke sikkert hvem Norge skulle møte, men duoen svarte offensivt at det var irrelevant.

- Det spiller ingen rolle hvem vi møter. Vi skal prøve å slå dem uansett.

Nå venter noen rolige timer med forberedelser til skjebnekampen.

- Nå skal vi koble av og slappe av, men kanskje med noe aktivt så vi ikke bare ligger og på det som gikk galt. Det handler om å få tankene over på noe annet, sier Nedregotten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!