Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De hadde vunnet Tippeligaen enkelt

Rekdal før returmøtet mot kyprotisk lag.

- MÅ OVERGÅ OSS SELV: Kjetil Rekdal har ledet Aalesund til to cupgull, men sier det å slå ut APOEL Nicosia i kveld vil være større enn alt. 
 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
- MÅ OVERGÅ OSS SELV: Kjetil Rekdal har ledet Aalesund til to cupgull, men sier det å slå ut APOEL Nicosia i kveld vil være større enn alt. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Aalesund har et brukbart utgangspunkt før kveldens returmøte med kyprotiske APOEL Nikosia i Europa League-kvalifiseringen.

Sunnmøringene fikk med seg et verdifullt bortemål i den første kampen, og tapte bare 1-2 til tross for at de ble grundig overkjørt gjennom det meste av kampen.

- Vi ble presset og rundspilt i 90 minutter, men kom oss unna med et bortemål og holdt dem til 1-1 til det var åtte minutter igjen. Sjansen er der. Det er mulig å slå dem, men det blir knalltøft, sier AaFK-trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Han er ikke i tvil om at APOEL ville spasert seg til seriegull i Tippeligaen.

- De hadde vunnet Tippeligaen lett. Det er lenge siden Aalesund er blitt kjørt så hardt som vi ble mot APOEL. Vi tapte 0-3 på Lerkendal i helga, men var ikke i nærheten av å føle at vi møtte en slik overmakt som på Kypros.

Champions League-eventyr
APOEL tok seg til gruppespillet i Champions League forrige sesong, der mange forventet at de ville bli en kasteball. Men kyprotiene tok seg videre i en gruppe bestående av Porto, Zenit St. Petersburg og Sjaktar Donetsk, og slo deretter ut Lyon på straffekonk i åttendelsfinalen.

I kvartfinalen ventet Real Madrid, og da tok eventyret ettertrykkelig slutt for det kyprotiske sensasjonslaget.

Kjetil Rekdal har ledet Aalesund til to cupgull, men er klar på at det å slå ut APOEL i kveld vil vil overgå alt i løpet av hans fire år i klubben.

- Et cupgull er en lengre reise, og nå som havner i historiebøkene. Men å slå ut APOEL vil være den sterkeste prestasjonen - det vil overgå alt, sier alt.

Aalesund har i hvert fall en sterk hjemmestatistikk mot europeisk motstand - og så seint som i fjor slo de et såpass godt lag som AZ Alkmaar (nummer fire i Æresdivisjon de siste to årene) på Color Line Stadion.

FIKK KJØRT SEG: Daniel Arnefjord og AaFK fikk seg en fotballeksjon på Kypros, men slapp unna med ettmålstap. Foto:  AFP PHOTO/GEORGE MICHAEL
FIKK KJØRT SEG: Daniel Arnefjord og AaFK fikk seg en fotballeksjon på Kypros, men slapp unna med ettmålstap. Foto: AFP PHOTO/GEORGE MICHAEL Vis mer

- APOEL er i hvert fall ikke dårligere enn Alkmaar, kanskje bedre. De er mer kyniske og mer robuste. Alkmaar var knallgode spillemessig, men vinglete organisatorisk. Dette laget er røffere, så det å bryte dem ned kan bli tøft. Vi har hatt en tung periode, men forfall, slitasjeskader og ustabile prestasjoner. Jeg er spent på hvor vi står. Kampen på Lerkendal sist var svarte natta, sier Rekdal.

- Barrantes ikke dårligere enn dem
Etter å ha slått Alkmaar 2-1 hjemme i fjor, tapte Aalesund hele 0-6 i returkampen i Nederland. Med andre ord kunne nederlenderne tillate seg et knepent tap i Norge - noe APOEL ikke kan gjøre (såfremt de ikke taper 2-3, 3-4 osv).

- Det blir mye vanskeligere å vinne her enn da vi slo Alkmaar hjemme i fjor. Jeg tror ikke akkurat de ble fryktelig nervøse av det taper. Nå kommer det et lag hit som ikke har mye å gå på. Jeg håper vi lykkes med ting, at vi spiller over evne utover i kampen. Det kan bygge en vanvittig tro. Vi må overgå oss selv for å gå videre, sier Rekdal.

- Etter å ha blitt rundspilt sist - hvordan angriper dere kampen i kveld?

- Vi blir nødt til å få fart på kampen. Sist gang var det enveiskjøring. Klarer vi å få til en jevn kamp, er det en god prestasjon. Jeg nekter å tr oat vi blir kjørt på ræva i 90 minutter igjen. Vi er gode på eget gress, vi har ikke tapt her på lenge. Og vi har spillere som passer i slike type kamper. Skulle vi score først blir det virkelig morsomt. Men så lenge de har 0-0, vil de nok føle noenlunde kontroll.

I går var det mellom 10-12 grader, overskyet og duskregn i Aalesund. Rekdal håper på tilsvarende forhold i kveld.

- Det er viktig at kunstgresset blir vått. Men vi hadde større fordel av det gamle kunstgresset enn det nye, sier han.

- Vi kommer ikke til å være idioter og kjøre vilt i starten. Vi vil forsøke å få kontroll på kampen, og angripe med tyngde når muligheten er der. Én ting er helt sikkert: Vi går ikke av banen uten å ha prøvd alt. Barrantes er ikke noe dårligere enn det de har. Morrison er ikke dårligere enn det de har. Vi har spillere som kan komme opp på deres nivå, og kanskje overgå dem, mener Rekdal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media