- De handler jo spillere for mange flere millioner enn det vi gjør

Godset- og RBK-spillerne krangler om hvem som er under press i kveld.

PRESS PÅ RBK: Stefan Johansen mener det er Rosenborg, ikke Strømsgodset, som har presset på seg før dagens toppkamp, Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
PRESS PÅ RBK: Stefan Johansen mener det er Rosenborg, ikke Strømsgodset, som har presset på seg før dagens toppkamp, Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Klokka 18 i kveld smeller det i Drammen. Norges to suverent beste lag i 2013 møtes til en utsolgt kamp som legger grunnlaget for høstspurten i Tippeligaen. Utgangspunktet er klart:

• Vinner Strømsgodset, leder de Tippeligaen med ett poeng.

• Vinner Rosenborg, har de ei luke på fem poeng i toppen.

• Blir det uavgjort, er det fortsatt to i favør trønderne.

- Presset er på Godset
Det mest dramatiske utfallet vil sånn sett være borteseier. Da får Rosenborg en serieledelse de ikke har hatt siden Nils Arne Eggen ledet laget til gull høsten 2010. Og fem poeng er mye i en ellers jevn liga.

Dette scenarioet er så skummelt, ifølge RBK-spillerne, at det er Strømsgodset som har kniven på strupen.

- Hvis vi vinner kampen ser det ikke godt ut for dem. Vi kan spille fritt og gå for seieren. Presset er på Strømsgodset, sa spissen Nicki Bille Nielsen til CMore for ei uke siden, da Rosenborg nettopp hadde slått Sogndal.

I går fikk han oppfølging av lagkompis Stefan Strandberg. Han uttalte til rbk.no:

- Vi er stinne av selvtillit, og har ikke noe press foran denne kampen. Skulle de vinne er de bare ett poeng foran oss. Vinner vi, har vi skaffet oss en god luke.

- Presset er på RBK
Men i Drammen vil ikke alle være med på trøndernes forsøk på mentale overstegsfinter.

- At vi har presset på oss? Nei, det vil jeg ikke si, sier Stefan Johansen til Dagbladet.

- Alle forventer at de skal ta gull. De handler jo spillere for mange flere millioner enn det vi gjør. Oppe i Trondheim forventes det RBK-gull. Så jeg ville sagt at presset er på dem, sier Johansen.

- Vårt toppnivå best
Han fortsetter:

- Bare se på budsjettet deres. Det er godt over dobbelt så stort som vårt, sier Johansen.

- Men vi har slått dem på Marienlyst i alle åra mine her. Vi vet hva vi står for. Toppnivået vårt er bedre enn noe annet i Tippeligaen.