- De har all rett til å kritisere spillet vårt

Men det er ikke noe Pellerud bryr seg om.

LANG NATT: Det ble ikke mange timer på øyet for Even Pellerud og fotballjentene i natt. Men det tåler man når neste stopp er en EM-finale i Stockholm. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
LANG NATT: Det ble ikke mange timer på øyet for Even Pellerud og fotballjentene i natt. Men det tåler man når neste stopp er en EM-finale i Stockholm. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

NORRKÖPING (Dagbladet): Det var et slitent men lettet norsk lag som møtte pressen på spillerhotellet utenfor Norrköping i formiddag. Landslagssjef Even Pellerud var klar på at gårsdagens kamp tok på kreftene hos samtlige av de involverte. Noe som igjen kan spille ut på søndagens laguttak.

- Det er uvisst hvem som er frisk nok i beina til å spille på søndag. Det er flere av jentene som kjenner det i dag, sier han.

Danmark kjørte store deler av kampen i går, og Norge tilbragte mesteparten av tiden uten å få låne ballen. Pellerud er likevel ikke bekymret.

- Det er ikke noe ved spillet som bekymrer, men det var litt upresist da vi gikk i angrep i går. Det virket som om det var litt slitne bein. Vi kom ikke opp på det nivået vi hadde mot Spania og Tyskland, sier han.

Grønne hus Og nettopp det norske spillet har høstet kritikk fra flere hold. Tomas Petterson skriver for svenske Expressen, og sier det er et under at Norge har gått til finale.

- Det er en gåte at Norge har tatt seg helt til finalen.  Det skal ikke gå an å legge seg dypt etter ett tidlig mål. Det gjorde det ikke heller, skriver Pettersson.

Pellerud sier at alle har rett til å kritisere det norske spillet. Selv bryr han seg ikke nevneverdig.

- Fotball er et spill for alle. Alle må ha lov til å ha meninger, om de liker det eller ikke liker det. Akkurat som jeg foretrekker grønne hus, så foretrekker andre ikke grønne hus. Alle meninger er like fine, sier han.

Svenske-støtte Ingrid Hjelmseth ble gårsdagens store helt etter at hun tok to av danskenes straffer. Selv beskriver hun seg som litt sjenert og gjerne holder seg unna rampelyset. Det blir vanskelig etter en prestasjon som i går.

- Det er gøy med litt oppmerksomhet, spesielt når vi har kommet oss til en EM-finale og skal spille foran 50 000 mennesker på søndag, sier hun.

Og nettopp finalen i Stockholm tror Hjelmseth kommer til å bli et minne for livet.

- For oss som er vant til 2-300 på Nadderud så blir det en utrolig opplevelse. Det blir det største for de aller fleste av oss. Nå får vi bare to svenskene heier på oss, avslutter hun.