POPULÆR:  Tom Hilde liker å holde fansen oppdatert om livet som hopper. Han hadde ikke altfor mye å juble for forrige sesong. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Tom Hilde liker å holde fansen oppdatert om livet som hopper. Han hadde ikke altfor mye å juble for forrige sesong. Foto: NTB ScanpixVis mer

- De har bedt meg om å ta det piano

Tom Hilde om høye telefonregninger.

(Dagbladet): Tom Hilde (25) elsker å oppdatere statusen sin på sosiale medier. Til tider kan mobilutgiftene løpe løpsk.

Hopperen fra Asker har en av de mest populære hjemmesidene i hoppsirkuset. På «tom-hilde.com» forteller han om sin gjøren og laden, og legger ut bilder.

På en måned kan han ha opptil 30.000 besøkende. Det er ikke minst Hildes sponsorer fornøyd med. De får profilert seg selv. Det er bare én hake med det hele:

Businessen koster!

Piano
Når hopperne er på reisefot, er det ikke alltid hotellene kan tilby trådløst nettverk av ypperste klasse.

- Jeg bruker mye mobiltelefon og 3G på tur. Heldigvis har jeg en mobilsponsor, ucan2.no, men det går en del megabite. De har bedt meg om å ta det litt piano, sier Hilde til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Jeg var i Japan og brukte 700 kroner bare på å laste opp et bilde. Det går an å være litt smartere.

Han har stor interesse for webdesign.

- Jeg lagde min første hjemmeside som åtteåring, forteller Hilde, som også er aktiv på Facebook, Twitter og Instagram.

- Hvorfor er du så åpen om alt du gjør?

- Jeg har lite hemmeligheter. Og så er det artig å se hvor stor trafikk jeg kan få. Det er greit å vise folk hva vi gjør utenfor tv-skjermen.

Misfornøyd
Forrige sesong var det ikke all verden å melde om sportslig med positivt fortegn. Hilde kom på 11. plass i verdenscupen. Og han var ikke i nærheten av individuell VM-medalje i Val di Fiemme.

- Det var for dårlig, rett og slett. Den tekniske utførelsen av satsen holdt ikke mål. Jeg må forbedre meg litt i alle ledd.

Hilde vil ikke krisemaksimere situasjonen og sier:

- Det er lite som skal til for at jeg får en bra sesong. Jeg må bare spisse det jeg gjør enda mer.

Oppkjøringen til sesongen startet i forrige uke. Sotsji-OL er det store målet.

- Jeg har slitt med den høyre ankelen siden VM. Jeg fikk beskjed om at det ville ta 8 til 12 uker før den ble frisk. Så jeg regner med at den ikke vil hemme meg, sier Hilde.