Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De har blikk for seier

Ser etter konkurrentene i V65.

Hvor blir det av dem? Kusk Eirik Høitomt snur seg rundt. Turbo Loke har kontroll på fotografen i det målstreken passeres. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
Hvor blir det av dem? Kusk Eirik Høitomt snur seg rundt. Turbo Loke har kontroll på fotografen i det målstreken passeres. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

|||Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Eirik Høitomt (40) nærmer seg trollmannstatus i sulkyen.

Man aner konturene av legenden Ulf Thoresen som herjet som verst på 70 og 80-tallet.

Høitomt kjører skjorta av alle konkurrenter for tiden og blir landschampion for femte gang på rad. Han har vunnet 214 løp i år og troner totalt ensom på statisitikken.

Tirsdag tok han to triumfer på Klosterskogen under lunsjløpene. På måter som vil huskes.
Først stakk han inn på det ledige innersporet med varmblodshesten Cigaro News og spurtslo kollega Thor Borg, som er selværklært erkemotstander av regelen med åpent innerspor. Dermed sved det litt ekstra for kollegaen å se nettopp Høitomt komme på det ledige innersporet for n'te gang i år. Høitomt er en taktiker av høy rang.

Så leverte han en prestasjon av de helt sjeldne, da han maktet å holde kaldblodshesten Rigelstein i trav og kamphumør helt til målstreken.

Da gikk tømmene høyt og lavt om hverandre. Og sittestillingen minnet meg om min egen i bilen i en snødekt bakke når hjulene begynner å spinne.

Onsdag har han ansvaret for å kuske Dagbladets banker i V65-spillet. Men han advarer.

-Turbo Loke har gitt helt opp to ganger. Det var halsen som plaget ham da. Han er en lunefull type, og det skal ikke så mye feil til før han melder seg ut av kampen, forteller Høitomt til Dagbladet.

-Men det er ikke selskapet jeg er redd for. Det er Turbo Loke jeg er betenkt over. Han vinner om han og alt annet er i orden, sier Høitomt.

Ruser av gårde

-Han er en slik type som skal bestemme selv. Han ruser av gårde fra start. Og det blir vel tetkjøring i dag også, sier Høitomt.

-Jeg får bare håpe han har en god dag. Dette er min beste sjanse denne onsdagen, mener Høitomt.

Superkusken har flere sjanser denne onsdagen. Men det er spesielt en han advarer kraftig for.

-I'll Be Gone i V65-1 er en hest utenom det vanlige. Han må på bongen, sier Høitomt. Og da har han kalkulert både med storfavoritten Powerful Legacy og et elendig startspor. Verdt å merke seg er at han også var meldt på Strasbourg, som er en av hestene som stort sett er tippet foran I'll Be Gone.

Hesten er behandlet og skoingen er forandret, forteller Høitomt.

I v65-2 kommer Høitomt ut med Ravnfaks. Og han har tro på en framskutt plassering her også.

-For alle som har tenkt å gardere opp storfavoritten Vesle Sjur, så er min aktuell tidlig. Ravnfaks er bra fra start, og vi skaffer oss en god posisjon på startsiden, sier Høitomt.

Det blir verre i V65-4 med Chuckle Of Joy.

-Han står vel for vanskelig til og er en premiekandidat, mener Høitomt.

Direktør til slutt

Til slutt er det spørsmålstegnet Direktøren i det siste V65-løpet. Den ellers så gode traveren var direkte dårlig og ga opp i det siste løpet. Da var ikke treneren sein med å gi hesten løpspause direkte. Dette var 9. august.

-Om han var sjuk vet jeg ikke. Han var i alle fall dårlig i det løpet. Når hesten kommer til start igjen nå, så regner jeg med at alt er i orden igjen. Treneren vet hva han gjør, sier Høitomt.

Direktøren har vunnet hver tredje gang han har startet. Hingsten har tre nederlag etter hverandre. Statistikken taler for at Direktøren skal bestemme til slutt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media