KJÆRESTER: Maria Sharapovas kjæreste, den mannlige tennisspilleren Grigor Dimitrov har tidligere datet Serena Williams. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTER: Maria Sharapovas kjæreste, den mannlige tennisspilleren Grigor Dimitrov har tidligere datet Serena Williams. Foto: NTB ScanpixVis mer

De har datet samme mann og er tennisens største stjerner - nå møtes de

Williams (33) og Sharapova (28).

(Dagbladet): Den kanskje største matchen i årets Wimbledon-turnering spilles klokka 16 norsk tid i ettermiddag når superstjernene Maria Sharapova og Serena Williams møtes i semifinalen i London.

De fleste er enige om at den russiske jenta nærmest må overgå seg selv om hun skal slå sin amerikanske motstander.

Hun slo riktignok nettopp Serena Williams da hun vant Wimbledon som 17-åring i 2004. Hun slo 33-åringen nok en gang samme år, men siden har hun 16 strake tap mot den yngste av Williams-søstrene.

FAVORITT: Serena Williams er storfavoritt mot erkerival Maria Sharapova i Wimbledon-semifinalen i dag. Foto: AFP / GLYN KIRK / NTB Scanpix
FAVORITT: Serena Williams er storfavoritt mot erkerival Maria Sharapova i Wimbledon-semifinalen i dag. Foto: AFP / GLYN KIRK / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg elsker å spille mot Maria. Hun tar fram det beste i meg, sa Williams etter årets Wimbledonkvartfinale.

Bulgarsk kjæreste Det de fleste ikke kjenner så godt til er at de to superstjernene har et noe spesielt forhold utenfor banen.

Sharapovas kjæreste, den bulgarske tennisspilleren Grigor Dimitrov, datet Serena Williams i 2012, men kort tid etter at forholdet med amerikaneren tok slutt, ble han sett med Sharapova isteden. Siden har de vært et par.

Williams har de største merittene på banen, men ifølge Daily Mail tjener Sharapova mest penger, ettersom hun har flere store sponsorer.

Vil slå tilbake Til tross for at de ifølge tennispressen er svært ulike som personer, at Williams en gang skal ha sagt at «Sharapova aldri kommer til å bli inviterte på de kule festene» og at de altså har datet samme mann - virker forholdet mellom de to til å være bygget på gjensidig respekt.

Sjarapova har ikke vunnet Wimbledon siden seieren i 2004, og nå kan hun tenke seg å gjøre det på nytt, elleve år seinere.

- Jeg har ikke sett navnet mitt på trofeet på en stund. Jeg vet det er der, men jeg ville elske å se det på nært hold igjen for å se det selv, sa hun etter sin kvartfinale, ifølge NTB.

Kan skrive historie Williams, på sin side, unngår snakk om muligheten til å bli den første siden Steffi Graf i 1988 som vinner alle fire Grand Slam-turneringer i et kalenderår, men hun er nå bare to kamper fra å være tittelforsvarer i alle fire turneringer.

Hun vant US Open i fjor og har vunnet Australian Open og Roland-Garros i år. Yngstesøster Williams har vunnet Wimbledon-turneringen fem ganger (2002, 2003, 2009, 2010, 2012).

Vinneren av semifinalen i ettermiddag blir favoritt mot polske Agnieszka Radwanska eller spanske Garbiñe Muguruza i lørdagens finale.

• Du kan se storkampen på TV 2 Sumo klokka 16.