- De har et betydelig press på seg

Årets Tour blir eksamen for Team Sky, mener Kaggestad og Arvesen.

HARDTSATSENDE: Edvald Boasson Hagen (i hvit trøye) og resten av Sky-laget deltok i går på lagpresentasjonen før Tour de France. Første etappe starter i morgen klokka 14.30.
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
HARDTSATSENDE: Edvald Boasson Hagen (i hvit trøye) og resten av Sky-laget deltok i går på lagpresentasjonen før Tour de France. Første etappe starter i morgen klokka 14.30. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ingen sykkellag har satset hardere enn britiske Team Sky de to siste åra. Men Kurt Asle Arvesen skrur ned forventningene til superlaget han selv er en del av.

I motsetning til i fotballen, hvor de samme klubbene gjerne dominerer år etter år, dukker det stadig opp nye hardtslående lag i sykkelsporten.

Noen ganger er det tidligere lag som dukker opp i ny drakt og med nytt sponsornavn. Andre ganger er det lag som nærmest er startet fra bunnen av — støttet av et pengesterkt konsern.

Team Sky er et av de lagene.

Det britiske laget, med mektige BSkyB i ryggen, hadde sitt jomfruår i sykkelsporten så seint som i 2010, og allerede denne sesongen forventer mange at laget med de svarte og turkise draktene henter hjem den gule sammenlagttrøya i Tour de France — i tillegg til en god porsjon enkeltseirer.

Eksamensår Kurt Asle Arvesen, som er en del av støtteapparatet i Team Sky, men ikke er med til Frankrike, mener det er riktig å kalle årets Tour for en slags eksamen for det hardtsatsende laget.

- Ja, det kan du godt si. Vi kom jo inn så seint som i 2010 og etablerte oss i øverste divisjon. Jeg er imponert over hvor fort det har gått. Det har selvsagt vært litt prøving og feiling, men i år har vi funnet en skikkelig balanse. Nå har vi et bra lag somfungerer godt sammen, sier Arvesen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer