- De har et betydelig press på seg

Årets Tour blir eksamen for Team Sky, mener Kaggestad og Arvesen.

HARDTSATSENDE: Edvald Boasson Hagen (i hvit trøye) og resten av Sky-laget deltok i går på lagpresentasjonen før Tour de France. Første etappe starter i morgen klokka 14.30.
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
HARDTSATSENDE: Edvald Boasson Hagen (i hvit trøye) og resten av Sky-laget deltok i går på lagpresentasjonen før Tour de France. Første etappe starter i morgen klokka 14.30. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Ingen sykkellag har satset hardere enn britiske Team Sky de to siste åra. Men Kurt Asle Arvesen skrur ned forventningene til superlaget han selv er en del av.

I motsetning til i fotballen, hvor de samme klubbene gjerne dominerer år etter år, dukker det stadig opp nye hardtslående lag i sykkelsporten.

Noen ganger er det tidligere lag som dukker opp i ny drakt og med nytt sponsornavn. Andre ganger er det lag som nærmest er startet fra bunnen av — støttet av et pengesterkt konsern.

Team Sky er et av de lagene.

Det britiske laget, med mektige BSkyB i ryggen, hadde sitt jomfruår i sykkelsporten så seint som i 2010, og allerede denne sesongen forventer mange at laget med de svarte og turkise draktene henter hjem den gule sammenlagttrøya i Tour de France — i tillegg til en god porsjon enkeltseirer.

Eksamensår
Kurt Asle Arvesen, som er en del av støtteapparatet i Team Sky, men ikke er med til Frankrike, mener det er riktig å kalle årets Tour for en slags eksamen for det hardtsatsende laget.

- Ja, det kan du godt si. Vi kom jo inn så seint som i 2010 og etablerte oss i øverste divisjon. Jeg er imponert over hvor fort det har gått. Det har selvsagt vært litt prøving og feiling, men i år har vi funnet en skikkelig balanse. Nå har vi et bra lag somfungerer godt sammen, sier Arvesen til Dagbladet.

- Er dere avhengige av å vinne en trøye nå for å holde momentet oppe?

- Nei, det syns jeg ikke. Dave Brailsford (teamsjef, journ.anm.) sa i 2010 at målet var at en britisk syklist skulle vinne Touren innen fem år, så vi har fortsatt to år å gå på. Hvis Bradley Wiggins havner i toppen, så er det godkjent for oss.

- Betydelig press
Bradley Wiggins røk ut av Touren med kragebeinsbrudd i fjor, men har vunnet stort sett alt han har stilt opp i så langt i 2012.

Han er den aller største favoritten til å ta den gule sammenlagttrøya — og ved siden av kommer spurtkanonen Mark Cavendish og vår egen Edvald Boasson Hagen, samt seks av etapperittets aller beste hjelperyttere.

TV 2-ekspert og tidligere proffsyklist Mads Kaggestad mener Sky-laget har et større press på seg enn Arvesen kanskje vil innrømme.

- De har et helt fantastisk lag rundt Wiggins, helt rått. Og det er ikke uten grunn de har fått et favorittstempel. Alle forventer at de skal lykkes, og de har et betydelig press på seg, sier Kaggestad til Dagbladet.

Walisisk hjerne
Hjernen bak Team Sky er nevnte Dave Brailsford, som også har ledet den enormt suksessfulle britiske satsingen mot banesykling, som har endt i et vanvittig antall OL- og VM-gull.

Kurt Asle Arvesen, som har jobbet med waliseren de siste to årene, mener han mest av alt har god oversikt.

- Han har oversikt og vet hva han vil. Samtidig har han veldig flinke folk rundt seg, som er viktige for ham og som styrer skuta til vanlig, sier han.