HOLDER SEG I BAKGRUNNEN: Martin Andresen fikk tre i sekken da han spilte stopper i fjorårets 3-0-tap på Marienlyst, men med sjefen på linja tror Andresen at Strømsgodset skal få det tøffere i dag. Her jubler Fredrik Nordkvelle over sin 1-0-scoring. Med ryggen til jubler Joel Riddez, mens Marcus Pedersen løper til for å gratulere. 
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
HOLDER SEG I BAKGRUNNEN: Martin Andresen fikk tre i sekken da han spilte stopper i fjorårets 3-0-tap på Marienlyst, men med sjefen på linja tror Andresen at Strømsgodset skal få det tøffere i dag. Her jubler Fredrik Nordkvelle over sin 1-0-scoring. Med ryggen til jubler Joel Riddez, mens Marcus Pedersen løper til for å gratulere. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

- De har et psykisk problem

Martin Andresen frykter ikke Godsets knallsterke hjemmeform.

||| • Følg Godset - Enga i fotballstudio fra kl. 17!

(Dagbladet): Strømsgodset kan nå imponerende ti hjemmeseire på rad dersom de slår Vålerenga på Marienlyst i ettermiddag, men den statistikken skremmer ikke Martin Andresen.

- Det er et godt hjemmelag vi møter, men de har et psykisk problem fordi de spiller totalt annerledes på hjemmebane enn de gjør på bortebane. Så vi får forholde oss til det vi regner med å møte der, sier VIF-sjefen til klubbens hjemmesider.

- Det er en fin test for oss. De har et ungt lag som forsøker å spille fotball, og det har vi og, så får vi se hvem som er best, sier han.

Agentene strømmer til
Nettopp unggutta har fått mye oppmerksomhet både i Drammen og Oslo denne sesongen, og de sterke prestasjonene har gjort ettermiddagens utsolgte kamp attraktiv også for utenlandske klubber.

Ifølge Strømsgodsets hjemmesider vil representanter for Blackburn, Celtic, Fulham , Borussia Mönchengladbach, Hamburg, Bolton, Auxerre, Sunderland og svenske Häcken være tilstede på Marienlyst i kveld, for å vurdere talentene som er på vei opp.

Keeper mot gamle kamerater
En av dem er målvakt Adam Larsen Kwarasey, som sto blant VIF-supporterne da Vålerenga ble seriemestre i 2005. I dag skal Trosterud-gutten møte gamleklubben for første gang.

- Det blir aller første gang i livet jeg spiller mot Vålerenga. Jeg spilte litt for moderklubben Trosterud før jeg var ti år, men jeg kan ikke huske noen kamper mot VIF. Dette er nok min største kamp til nå i karrieren, sier han til Drammens Tidende.

- Jeg er opprinnelig Vålerenga-gutt, og jeg synes det er morsomt hvis «Enga» vinner kamper — men ikke mot oss selvfølgelig. Nå er jo vi og Vålerenga tøffe konkurrenter, og det hadde vært gjevt å ta skalpen til dem, sier Larsen Kwarasey.

Storflor klar
Øyvind Storflor er igjen aktuell for Strømsgodset, mens Vålerenga har Stefan Strandberg og Freddy Dos Santos tilbake i troppen. Bpjan Zajic er ute med karantene.

Strømsgodsets tropp: Lars Stubhaug, Adam Larsen Kwarasey, Glenn Andersen, Lars Sætra, Kim André Madsen, Joel Riddez, Komlan Amewou, Øyvind Storflor, Jo Inge Berget, Ola Kamara, Jim Johansen, Fredrik Nordkvelle, Marcus Pedersen, André Hanssen, Muhamed Keita, Lars Christopher Vilsvik, Alfred Sankoh, Petar Rnkovic.

Vålerengas tropp: Lars Hirschfeld, Kristian Krohn-Holm, Andreas Nordvik, André Muri, Freddy dos Santos, Morten Berre, Bengt Sæternes, Mohammed Fellah, Dawda Leigh, Mostafa Abdellaoue, Luton Shelton, Birger Madsen, Kristofer Hæstad, Stefan Strandberg,  Mohammed Abdellaoue, Harmeet Singh, Kristian Brix, Amin Nouri.