- De har et styre fullt av amatører

Zucarello raser over VM-nekt.

FÅR ULTIMATUM: Mats Zuccarello Aasen må bryte med spillselskapet Unibet dersom han skal fortsette på landslaget. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
FÅR ULTIMATUM: Mats Zuccarello Aasen må bryte med spillselskapet Unibet dersom han skal fortsette på landslaget. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Mats Zuccarello Aasen inngikk nylig et samarbeid med spillselskapet Unibet. Det liker Norges Hockeyforbund dårlig. Nå har de gitt ishockey-spilleren et ultimatum, melder Aftenposten.

- Hans samarbeidsavtale med Unibet må opphøre. Det å ha en slik avtale med en konkurrent til Norsk Tipping er uforenelig med å spille på landslaget, slår ishockeyforbundets generalsekretær Jon Haukeland fast overfor Aftenposten.

I harnisk NRK.no snakket med Zucarello i kveld. Han var ikke fornøyd med avgjørelsen.

- De har ikke ringt meg eller sagt noen ting. De har bare gått ut i media. Det er ganske feigt. Det er piss at de har informert meg. De har et styre fullt av amatører. Det er «Gutteklubben Grei», raser 25-åringen ifølge NRK.

Rangers-spilleren mener han må få ha et privatliv.

 - Som landslagsspiller representerer jeg landslaget og det de står for. Men som privatperson må jeg ha mitt eget opplegg om jeg vil det, sier Mats Zuccarello Aasen til NRK.

Kommer ikke etter Norges ishockeylandslag er i disse dager i Sverige hvor de spiller VM uten «Zucca», men i teorien kan nordmannen få istid med landslaget dersom klubblaget New York Rangers skulle tape fire av fire oppgjør mot Washington Capitals. Laget står allerede med to tap i best av sju-oppgjørene.

I teorien kan derfor Zuccarello Aasen rekke de to siste kampene til Norge som er mot Sveits og Tsjekkia 12. og 14. mai. Jon Haukeland forteller at det scenarioet uansett ikke er noe tema.

- Men jeg må legge til at det er jo ikke sikkert vi hadde hentet ham uansett. Det ville være en vurdering med bl.a. jetlag, og om han fremdeles har noe bensin igjen på tanken etter å ha blitt slått ut av sluttspillet der borte. Dette i kombinasjon med hvor mange kamper vi har igjen og hvor viktige de kampene er når det eventuelt måtte skje. Så etter en Rangers-seier eller to nå, er dette i praksis ikke noe tema heller, sier Haukeland.

Ikke nok med at Zucca kan nektes VM-spill dersom det skulle bli aktuelt. Han kan også holdes utenfor neste års OL i russiske Sotsji.

Zuccarello Aasens samarbeid med Unibet ble offentliggjort like før VM-starten, og en videofilm med ishockey-spilleren går i disse dager på tv. Ishockeyforbundet reagerte tidlig på avtalen.