TAR GREP: Kjetil Rekdal har mistet tålmodigheten med flere av AaFK-spillerne, som nå har fått beskjed om at de bør lete etter en ny arbeidsgiver, i samarbeid med klubben.

Foto:Richard brevik Digitalsport
TAR GREP: Kjetil Rekdal har mistet tålmodigheten med flere av AaFK-spillerne, som nå har fått beskjed om at de bør lete etter en ny arbeidsgiver, i samarbeid med klubben. Foto:Richard brevik DigitalsportVis mer

- De har fått beskjed om at de er ferdige

Rekdal bekrefter at Aalesund vil kvitte seg med flere.

||| (Dagbladet): Kjetil Rekdal virket rasende på spillerne sine etter det forsmedelige cuptapet for Løv/Ham i går, og gikk så langt som å varsle sparken i vente for flere av dem.

- Det er enkelte som skal på hodet ut, for å si det sånn, kontrakt eller ikke, sa Rekdal.

I dag er Rekdal mindre sint, men han bekrefter at det er spillere som er ferdige i Aalesund.

- Jeg var mest oppgitt og frustrert i går. Den siste måneden har ikke vært bra for oss, og det har bygd seg opp mye frustrasjon. I går skulle vi samles i bånn og reise oss, sier Rekdal til Dagbladet.

- Men det kom overhodet ikke fram. Og så er det noen spillere som har spilt lite, og når de får sjansen så leverer de ikke når de skal, selv om vi har lagt mye til rette for at de skal kunne prestere. Over lengre tid er ikke det greit, og da må vi gjøre noe, sier han.

Regner med samarbeid
På treninga i dag fikk flere av spillerne bekreftet at Aalesund vil bruke sommeren til å finne nye arbeidsgivere til dem.

- De det gjelder har fått beskjed. Vi skal respektere spillerne som har kontrakter, det må vi forholde oss til. Men det finnes andre løsninger, det er mulig med utleie, salg, fristillelse. Jeg kan ikke være sikker på at det går, men disse spillerne må også spille på lag med oss i denne prosessen. Jeg regner med at alle toppspillere har et ønske om å spille så mye som mulig, og flere av disse holder et bra nivå. Dette er ikke noe som dukket opp i går, de har bare ikke fått det til i Aalesund, og på et tidspunkt må man si at man ikke klarte det, at det ikke fungerte, sier Kjetil Rekdal.

AaFK-treneren vil ikke si hvilke spillere det gjelder, og hvor mange det gjelder.

- Jeg vil ikke ha noe mediekjør mot disse spillerne, heller. Nå åpner ikke overgangsvinduet før 1. august, så vi må bruke tida fram til da på å finne løsninger for de som ikke presterer det som forventes, sier Rekdal til Dagbladet.

- Hva skuffet deg mest i går?

- Nei, vi har gjort det dårlig en stund nå, og når vi ikke klarer å samle oss i bånn og trøkke på et lag som skal være dårligere enn oss, så er det utrolig skuffende for alle sammen. Jeg vet på forhånd at adeccolag kan slå oss kanskje en-to av 10 ganger, man kan gå på en smell. Men vi klarte ikke å heve oss, og det er noe vi som trenere også må ta ansvar for, sier Rekdal.

- Har du snakket med de to spillerne som ble tatt av i første omgang, Aarøy og Stephenson, i dag?

- Jeg har ikke snakket med Tor Hogne etter i går, men han har jeg snakket mye med over lang tid. Khari snakket jeg med en god stund i dag. Det er alltid en vurdering om man skal gjøre noe sånt, å forsøke å ta av to spillere tidlig for å forandre kampbildet med litt kjappere føtter foran, for eksempel. Og vi ble faktisk bedre etter de byttene, tross alt, sier AaFK-sjefen.

- Vi skal ikke skyte med kanoner mot spillerne heller, men det er også et poeng når lønningsposen er større enn prestasjonene. Cupen er en potensiell inntekt for oss, og vi mister mulighet til å tjene ekstra penger i tillegg til å vinne en tittel. I går ga vi Løv-Ham lillefingeren, og de utnyttet at vi var så dårlige, sier Rekdal.

Vil hente nye
Nå vil AaFK-treneren ha utskiftninger i stallen. Han har også blitt lovet midler til å forsterke laget.

- Det er ikke store greier, men vi skal nok ordne noe. Vi er nødt til å ha et oppriktig forhold til virkeligheten, men klarer vi å få løst opp i arbeidsforholdet med de som ikke klarer å prestere her, kan det hende vi får utløst noen midler. Vi trenger en sirkulering i troppen nå, sier Rekdal.

Etter lang tid med gode resultater har Aalesund slitt de siste ukene, og har tapt fire av fem av de siste seriekampene i tillegg til cupkampen i går.

Anders Lindegaard uttalte til Sunnmørsposten at han «ikke har lyst til å være del av noe middelmådig piss». Rekdal skjønner frustrasjonen.

- Skuffelsen er enorm. Det er selvfølgelig ingen som taper med vilje, eller ikke gjør sitt beste. Men etter et på mange måter sensasjonelt halvår skaper vi forventninger til oss selv, og da skuffer vi oss selv når vi ikke klarer å opprettholde det. Vi ble kanskje vante til å vinne kamper i ett kjør, kanskje snek det seg inn en liten følelse av at ting gikk av seg selv. Kanskje glemte vi litt av det som faktisk gjorde oss gode, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Ikke krise ennå
Nå håper treneren at VM-pausen skal kunne gi spillerne og trenerne tid til å finne tilbake til den gode følelsen.

- Vi har underprestert til tider, og det har også hatt sammenheng med at vi har manglet spillere på grunn av skader. Men sånn er det i alle klubber. Fortsatt har vi lag med større ressurser enn oss bak oss på tabellen, og vi er fortsatt bare to poeng bak medaljeplass. Vi har et flott utgangspunkt for å klare det målet vi satte oss på forhånd, å gjøre det bedre enn i fjor. Det er jeg ganske sikker på at vi klarer, sier Rekdal.

- Samtidig, vi skal ikke tape mange flere før vi synker enda lenger nedover. For oss er det kanskje bra å få en pause akkurat nå, få folk friske, og prøve å finne tilbake til det vi hadde. Nå gjelder det å komme godt i gang i første kamp etter sommeren, mot Tromsø. Det kan bli rett og slett bli veldig viktig å vinne der oppe, mener AaFK-treneren.

Aalesund-spillerne har nå fri i ti dager, mens Rekdal skal jobbe for TV 2 i forbindelse med VM. Åpenbart må flere av spillerne også se seg om etter annet arbeid enn det som tilbys på Color Line Stadion.