- De har funnet ut at de skal stå i veien for utviklingen av langrenn

Martin Johnsrud Sundby nådeløs mot juryen etter disken.

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby staket fra alt og alle i sesongåpningen, vant med 25 sekunder på Sjur Røthe, bare for å bli disket for skøytetak i svingene. 

Det syntes Sundby selv var helt feil.

- Juryen har funnet ut at de skal statuere et eksempel, virker det som, og da ble jeg offer for det. Jeg er ikke enig, jeg forholdt meg til det reglementet jeg stort sett har forholdt meg til i hele mitt aktive skiliv i klassisk langrenn, og jeg sto jo i sporet stort sett hele veien i dag, sier Martin Johnsrud Sundby mens han holder på et relativt stort smil.

Smilet er der først og fremst fordi han ikke kjente noe til ribbeinsbruddet, som helt opp til rennstart gjorde ham usikker på om han skulle gå eller ikke.

DISKA: Martin Johnsrud Sundby vant, men ble disket etter målgang for skøytetak underveis i stakeøkta han kjørte på 15-kilometeren i dag.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DISKA: Martin Johnsrud Sundby vant, men ble disket etter målgang for skøytetak underveis i stakeøkta han kjørte på 15-kilometeren i dag.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Når han da helt smertefritt knuste resten av norgeseliten, var gleden over det større enn irritasjonen over juryavgjørelsen.

- Jeg har ikke så fryktelig stor interesse av å gå inn og diskutere dette med dem, sier Sundby til Dagbladet. 

Han hadde ikke snakket med juryen, og kommer heller ikke til å gjøre det. 

- De har jo funnet ut at de skal stå i veien for utviklingen av langrenn, da, så da har de håndhevet det på et vis og statuert et eksempel. Jeg er ikke enig i beslutningen, men det var ikke Norge i går da de ikke fikk straffe heller, så det er vel sånn det er, sier Martin, og henviser til playoff-kampen mot Ungarn på Ullevaal i går. 

- Er det litt bittert å bli diska når du vinner med 25 sekunder?

- Nei, vet du hva, det som er digg i dag er at kroppen funka og jeg ikke kjente noe til ribbeinet. Det viser seg at det lønner seg å trene, og at jeg er blitt bedre i staking, sier Johnsrud Sundby til Dagbladet. 

- Men hadde dette vært world cup-åpninga og det ble delt ut hundre poeng, så hadde jeg ikke orka å stå her og prate med dere, men nå har ikke dette så mye å si, og jeg tar med meg det som var positivt i dag.