- De har fysikk som mannfolk

Tøff kamp mot Russland i kveld.

• Direkte på Dagbladet.no klokka 19.15: Norge - Russland.

METZ (Dagbladet.no): Når de norske jentene løper ut på banen til kamp mot Russland i kveld, er det med visshet om at det blir en knalltøff batalje. Russerne har flere høye, tunge og sterke spillere - som kan gjøre livet surt for Marit Breiviks jenter.

- Vi må ikke la dem få gjøre det de vil, men det blir ikke lett, for noen av dem har fysikk som mannfolk, sier Else-Marthe Sørlie Lybekk.

Hun vet hva hun snakker om, for linjespilleren har ti års erfaring på landslaget og har møtt Russland mange ganger.- Har ikke vært utslitt ennå

Norge tapte med tre ganger med to mål for Russland i høst. To ganger har russerne klart å revansjere fjorårets EM-finale.

- Denne kampen kommer til å kreve utrolig mye jobbing av oss. Jeg har ikke vært utslitt etter kampene til nå i VM, men jeg love deg at jeg kommer til å være det etter denne kampen, sier Leipzig-spilleren.

Sørlie Lybekk forteller at Russland spiller med et mer intenst trykk nå enn de har gjort tidligere. Det trakk også Gro Hammerseng fram etter oppkjøringskampen mot dem i Drammenshallen for noen uker siden.

FINALE I FJOR: Norge slo Russland i fjorårets EM-finale. I kveld møtes de igjen. Foto: Sven Nackstrand/AFP
FINALE I FJOR: Norge slo Russland i fjorårets EM-finale. I kveld møtes de igjen. Foto: Sven Nackstrand/AFP Vis mer

Evgenij Trefilovs mannskap har ferdigheter og utholdenhet nok til å kjøre lange angrep hvor de kommer med pådrag etter pådrag.

Da er det blytungt å stå i forsvar.


- Gleder og gruer meg
Landslagssjefen mener russerne har endret seg på flere måter den siste tida. Også hun har lang erfaring med russermøter, og hun tror det blir like tøft i kveld som det pleier å være.

- Russland er bedre i 6-0-forsvar nå enn før. De dekker et større rom. De er også blitt flinkere til å rulle ut til kantspillerne. I 2004 og 2006 var de veldig smale, og dermed lettere å spille mot, sier Breivik til Dagbladet.no.

Målvakt Katrine Lunde Haraldsen begynte å tenke på kampen allerede natt til fredag. Da gikk hun litt gjennom hva som venter henne.
- Jeg både gleder og gruer meg. Det er alltid litt skremmende å møte dem. Det er som regel noen få mål som avgjør, og da må du være forberedt slik at du ikke gjør de avgjørende feilene, sier hun til Dagbladet.no.