- De har glist av oss siden 80-tallet. Nå fortjener de ett år i skammekroken

Håper Brann rykker ned.

 VIL SE BRANN I 1. DIVISJON:  Klanen-talsmann Christian Kjellsen håper Brann rykker ned i år. Tidligere Vålerenga-spiller Marcus Pedersen (innrammet) og Brann møter Bodø/Glimt til skjebnekamp i kveld. Foto: NTB Scanpix.
VIL SE BRANN I 1. DIVISJON: Klanen-talsmann Christian Kjellsen håper Brann rykker ned i år. Tidligere Vålerenga-spiller Marcus Pedersen (innrammet) og Brann møter Bodø/Glimt til skjebnekamp i kveld. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

• Følg Branns skjebnekamp i Fotball Direkte!

(Dagbladet): - Det er bare to steder i landet gamle tanter kaster stein på deg. Det er i Bergen og på Hamar, sier Klanen-talsmann Christian Kjellsen.

Vålerenga har for lengst berget plassen og er for lengst ute av medaljekampen. Den eneste spenningen som er igjen i årets Tippeligaen er i nedrykksstriden.

Brann spiller i kveld skjebnekamp mot Bodø/Glimt. Med Sogndal-seier mot Molde og Brann-tap i nord, henger Tippeliga-kontrakten i en syltynn tråd.

- Tenk deg forsiden på Bergens Tidende den dagen Brann rykker ned. De har glist av oss siden 80-tallet. De fortjener ett år i skammekroken, sier Kjellsen til Dagbladet.

Trenger de største byene Vålerenga-supporteren har lite til overs for laget med tilholdssted mellom de syv fjell. Tanken om at Brann muligens må spille «lokalderbyer» mot Åsane og Nest-Sotra får han til å trekke på smilebåndet.

- Er ikke kampene mot Brann et høydepunkt?

- Jo, men ett år nede fortjener de. Vi trenger de største byene i den øverste divisjonen. Dessuten er de et av få lag som har vært i den øverste divisjonen lenger enn oss.

Branns supporterklubb Bataljonen bryr seg lite om uttalelsene fra Vålerenga-supporterne.

- Vålerenga er alltid tabloide i uttalelsene sine, de mener det ikke, de er egentlig veldig glad i oss, sier Roger Lillebøe-Hansen, leder i Bataljonen, i det han går ombord flyet på vei til Bodø, for å støtte laget sitt i kveldens kamp.

- I kveld tenker jeg at Brann skal vise at de har hår på brystet, vi supporterne skal støtte dem, også satser jeg på at vi drar hjem med tre poeng, sier han.

-Tror du Brann klarer å beholde plassen i Tippeligaen?

- Ja, det tror jeg, svarer Lillebøe-Hansen.

Selv om Klanens supporterleder håper Hordaland får tre lag på nest øverste nivået den kommende sesongen, tror også Kjellsen at Rikard Norling og Brann unngår det denne gangen.

- Jeg tipper de klarer seg. Jeg har en stygg følelse av at Sogndal driter seg ut.

Publikumskrise Fredag kveld så han sitt kjære Vålerenga tape for Odd foran over 20 000 tomme seter på Ullevaal.

- Det er mange år siden det var så få på en Tippeliga-kamp på Ullevaal. Oslo-folk har en tendens til å bare støtte laget når det går bra.

Han sitter inne med en følelse av at folk syntes det var morsommere for flere år siden å gå på kamp, enn i dag.

- Det er nesten ikke lenger patriotisme rundt Oslo-idretten. Hadde vi hatt en brøkdel av det de andre byene har, ville det vært galskap her.

På Klanens felt har det bare blitt bedre plass de siste ti årene.

- Vi var 2-3000 som sang for ti år siden. Nå er vi bare 1000. Det må nok sportslig suksess til, så må alle med hjerte i Vålerenga ta tak for å ta med alle de kan på kamp.