KLAR FOR RUSSLAND: Landslagstrener Per-Mathias Høgmo holdt i ettermiddag sin siste pressekonferanse før morgendagens hjemmemøte med Russland. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
KLAR FOR RUSSLAND: Landslagstrener Per-Mathias Høgmo holdt i ettermiddag sin siste pressekonferanse før morgendagens hjemmemøte med Russland. Foto: Audun Braastad / NTB ScanpixVis mer

- De har gode muligheter til å skaffe seg et resultat i Brasil

Høgmo hyller Russland.

(Dagbladet): Per-Mathias Høgmo holdt i ettermiddag sin siste pressekonferanse før morgendagens privatkamp mot Russland på Ullevaal stadion.

Landslagssjefen fikk flere spørsmål om det VM-klare russiske laget, og ikke minst trener Fabio Capello (67).

- Italia har en sterk kultur på trenere. De har vært dyktige over lang tid, helt fra Arrigo Sacchi, som var opptatt av sonespill i forsvar. De har blandet gjennombruddshissighet og possession i en fin miks, og de spiller ofte på resultatet. Capello er en meget rutinert trener, som bærer den arven videre på en god måte, sier Høgmo.

- Godt kollektiv Landslaget går gjennom det russiske laget på dagens spillermøte. Men Høgmo mener at Russland, i motsetning til Frankrike som valset over Norge og vant 4-0 tirsdag, at de ikke har like store stjerner.

- De har først og fremst et godt kollektiv. De er sterke i forsvar og har et godt pasningsspill. Samtidig tar de den russiske tradisjonen med gode individuelle ferdigheter videre, sier Høgmo.

- Laget består av spillere fra russisk toppliga og er preget av at de har en italiensk trener. De står med åtte kamper uten tap, de har sluppet inn få mål, har tillatt få målsjanser i mot og de er ballsikre, sier han om det russiske laget, som bortsett fra én mann, består av spillere fra hjemlig liga.

Gode muligheter i VM - Hvordan er Russland sammenliknet med Frankrike?

- De er vanskelige å sammenlikne med Frankrike. De er definitivt et lag helt oppe mot det nivået, men kanskje ikke med de helt ekstremtoppspillerne som Frankrike har.

Da en russisk journalist lurer på hvordan Høgmo tror laget vil gjøre det i Brasil-VM, er svaret:

- Et lag som har spilt så mange kamper uten å gi bort sjanser, har gode muligheter til å skaffe seg et resultat i Brasil.

Landslagssjefen avslører ikke den norske førsteelleveren før i morgen, men røper at grunn til at Johan Lædre Bjørdal gikk inn i troppen tidligere i dag er fordi kaptein Brede Hangeland sliter med foten.

- Brede hadde store smerter i akillesen i 2. omgang sist, så vi vet ikke om han blir klar, sier Høgmo.

Defensivt fokus Sjefen sier at landslaget har jobbet med å finne forbedringsområder de siste dagene, og at spesielt den defensive strukturen har stått i fokus.

- Vi skal være en kompakt blokk og forsvare oss med elleve mann. Motstanderne skal ikke spille gjennom oss, men utvendig. Det var det vi ikke fikk til i 2. omagng mot Frankrike. Den offensive strukturrn må sitte så vi ikke få brudd i mot oss, sier Høgmo.

• Norge-Russland spilles klokka 16 i morgen, lørdag.

OUTSIDERE? De russiske spillerne jubler for kampens eneste mål da Slovakia ble slått 1-0 i St. Petersburg mandag. Foto: AFP PHOTO / OLGA MALTSEVA / NTB Scanpix
OUTSIDERE? De russiske spillerne jubler for kampens eneste mål da Slovakia ble slått 1-0 i St. Petersburg mandag. Foto: AFP PHOTO / OLGA MALTSEVA / NTB Scanpix Vis mer