I TRØBBEL: PSG skal etterforskes for sin enorme pengebruk i sommer. Neymar ble blant annet kjøpt for hele 222 millioner euro. Foto: Alfonso Jimenez / REX / Shutterstock / NTB Scanpix.
I TRØBBEL: PSG skal etterforskes for sin enorme pengebruk i sommer. Neymar ble blant annet kjøpt for hele 222 millioner euro. Foto: Alfonso Jimenez / REX / Shutterstock / NTB Scanpix.Vis mer

UEFA skal etterforske PSG

De har hentet Neymar og Mbappé for rekordsummer - nå skal UEFA etterforske Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain risikerer å havne i trøbbel med UEFA. Det franske storlaget etterforskes for brudd på UEFAs regler for økonomisk fair play (FFP).

Det melder Det europeiske fotballforbundet (UEFA) i en pressemelding fredag.

- UEFA har åpnet en formell etterforskning av Paris Saint-Germain. Dette som en del av den pågående overvåkingen av reglene for økonomisk fair play. Etterforskningen vil fokusere på kravet om at klubber ikke bruker mer penger enn de tjener, spesielt med tanke på aktiviteten på overgangsmarkedet den siste tiden, skriver UEFA.

Forbundet viser trolig til PSGs rekordkjøp av Neymar fra Barcelona for 222 millioner euro, samt låneavtalen mellom Monaco og PSG for stjerneskuddet Kylian Mbappé.

- FFP er en utrolig viktig styringsmekanisme som ønsker å sikre at europeisk klubbfotball skal være bærekraftig. UEFA ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer mens saken pågår, heter det i pressemeldingen.

NTB