- De har ikke våpen til å avvæpne Northug

Men svenskene trodde på Hellner i den siste bakken.

FØRST OVER: Marcus Hellner prøvde det han kunne å komme seg forbi Petter Northug i Hellner-bakken, men da Northug behold ledelsen over toppen, ble det snart klart at det ikke var noen tvil om hvem som skulle vinne.  Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet .
FØRST OVER: Marcus Hellner prøvde det han kunne å komme seg forbi Petter Northug i Hellner-bakken, men da Northug behold ledelsen over toppen, ble det snart klart at det ikke var noen tvil om hvem som skulle vinne. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet .Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Marcus Hellner gjorde et ærlig forsøk på å gjenta det han gjorde i sprinten, og rykket til da et samlet felt kom inn i den siste bakken på stadion i Holmenkollen.

Men etter en tøff klassiskdel på 30-kilometeren med skibytte, der svenskene neppe hadde gode ski, ble det for tøft.

På SVT trodde imidlertid kommentatorene Jacob Hård og Anders Blomqvist på det umulige et lite øyeblikk.

- Nå kommer han på innsiden, forsøker å gjøre som på sprinten. «Det är inte klokt! Jada!», utbrøt Blomqvist da Hellner så ut til å kunne få en meter på Petter Northug.

Kom ikke forbi
Men nordmannen var oppmerksom på en helt annen måte enn han var i sprinten, og på toppen av bakken var det han som var først over.

På oppløpet var det aldri noen tvil.

- Han kjører så det griner. Han har holdt et forferdelig tempo. Petter Northug går mot gull - Hellner orker ikke på oppløpet. Petter Northug gjør det! sa Jacob Hård.

SVT-ekspert Anders Blomqvist mener Petter Northug er umulig å slå når utviklingen blir som den blir i dag.

- Det må en Daniel Rickardsson til i toppform og med perfekte ski til å kjøre ordentlig i klassiskdelen, for at Northug skal kunne bli kjørt. De har ikke våpen til å avvæpne ham, og i spurten spiller det ingen rolle - han bare stikker fra, sier Blomqvist.

Beina surnet
Marcus Hellner var åpenbart sliten etter en utmattende klassisketappe, der svenskene slet med gliden.

- Jeg hadde aldri trodd at Rickardsson og Hellner skulle få slite så mye med å henge med i den klassiske delen, det er veldig overraskende, sa Anders Blomqvist etter 13 kilometer.

Hellner bekrefter selv at det var tungt da han prøvde seg på slutten.

- Jeg var jo der oppe og prøvde å støte, men helt på slutten fikk jeg nok betale litt for jobbingen på klassiskdelen. Da kjente jeg at beina surnet med en gang, sier han.