STYGG VELT: Fränk Schleck får hjelp av tour-lege Gerard Porte etter den dramatiske velten på brusteinen mellom Wanze og Arenberg-Porte 6. juli.Foto: SCANPIX
STYGG VELT: Fränk Schleck får hjelp av tour-lege Gerard Porte etter den dramatiske velten på brusteinen mellom Wanze og Arenberg-Porte 6. juli.Foto: SCANPIXVis mer

- De har ingen rett til å gamble med rytternes helse

Fränk Schleck gir Tour-arrangøren det glatte lag.

|||11. etappe fra Sisteron til Bourg-lès-Valence direkte i Tour-studio fra kl. 12.55.

Tour de France arrangørene får det glatte lag av Fränk Schleck som skled og brakk kragebeinet på brusteinene under årets tredje etappe.

Saxo Bank-rytteren måtte bryte treukersrittet etter den kraftige velten. Dermed mistet lillebror Andy Schleck sin viktigste hjelper i fjellene.

- De som planlegger ruten har ingen rett til å gamble med rytternes helse bare for å lage et spektakulært løp, sier Fränk Schleck til danske Ekstra Bladet.

Dermed er han ikke overraskende like kritisk som resten av Saxo Bank-leiren som har slaktet etappen.

- Det sitter foreldre, ektefeller og barn og ser sykkelrittet på TV. Hvordan tror du de har det når de har sønner, menn eller far velte? De blir redde. Det er fryktelig for dem.

- Har de som legger Tour-ruten ingen barn? Jeg tror ikke løpsarrangørene selv har sønner som kjører sykkelritt, sier Schleck.

Han er bare glad for at han kan sykle igjen etter å ha operert kragebeinet.

- Velt er en del av sykkelsporten, men er ikke underholdning. Det er ryttere som aldri reiser seg igjen. Man har sett tidligere at sykkelvelter har etterlatt folk i rullestol.

- Ingen bør legge opp til en rute som legger opp til velt, og slett ikke i Tour de France. Det er ingen ryttere som ville vært glade for å vinne Touren hvis det skyldtes at Alberto Contador eller Andy Schleck veltet, mener Fränk Schleck.

Han håper å være tilbake til Vuelta a España i august.

(NTB)