- De har ingen Zlatan, akkurat

Drillo føler seg sikker på seier mot Kypros.

SELVSIKKER: Drillo tror Norge slår Kypros fredag. Her fra torsdagens pressemøte på Ullevaal stadion, i forkant av landslagets trening. Foto: Benjamin Ward / Dagbladet
SELVSIKKER: Drillo tror Norge slår Kypros fredag. Her fra torsdagens pressemøte på Ullevaal stadion, i forkant av landslagets trening. Foto: Benjamin Ward / DagbladetVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): For siste gang før den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Kypros fredag møtte det norske landslaget pressen torsdag. Egil «Drillo» Olsen var, som han har vært hele uka, selvsikker på seier mot laget som ligger på 123.-plass på FIFA-rankingen.

- Jeg har vanskelig for å se at vi ikke lykkes mot Kypros. Tar vi seks poeng fra disse to kampene (Kypros og Sveits), blir det minst playoff, slo Drillo fast.

Men østfoldingen avdvarte mot å tro at det blir en lett kamp. Til det har nivået i Europa blitt for høy.

- Kypros har hevet seg de siste årene. Det gjelder egentlig for europeiske landslag generelt, nivået har blitt jevnere. San Marino er vel den eneste kasteballen som er igjen - lag som Andorra og Liechsteinsten har jo begynt å spille jevnt med langt bedre motstandere.

Har endret på laget 22 av 23 spillere i troppen er skadefrie. Den eneste som ikke blir klar til fredagens kamp er Markus Pedersen, som sliter med en hælskade. Han blir trolig klar til tirsdagens kamp mot Sveits. «Drillo» kunne røpe at han har startelleveren så godt som klar, men ville ikke avsløre annet enn følgende:

- Brede Hangeland starter, sa «Drillo», før han innrømmet at han har et annet lag i tankene nå enn han hadde på mandag.

- Det har å gjøre med forskjellige ting, blant annet det jeg har sett på treningene.

Back med rart navn Kypros ligger sist i Norges gruppe med fire poeng. Tidligere denne uka har landslagssjefen snakket om et sleipt, stygtspillende og kynisk lag. Men når det gjelder enkeltspillere, har ikke 71-åringen like god kontroll.

- De har ingen store stjerner. De har to gode midtstoppere, en god spiss og raske kanter. Jeg tror de har to spillere ute med karantene, men jeg er ikke helt sikker på hvem. Det må jeg sjekke ut. Jeg tror den ene er en back med et litt rart navn. Kypros har ingen Zlatan, akkurat.

Heller ikke Joshua King kan så mye om fredagens motstander. På spørsmål om hvor mange spillere på Kypros han kan navnet på, svarer han følgende, før han snur på hælen og går:

- Ingen.

KAN LITE OM KYPROS: Joshua King kan ikke navnet på en eneste Kypros-spiller. Det sier trolig mest om det kypriotiske landslaget. Foto: Benjamin Ward / Dagbladet0
KAN LITE OM KYPROS: Joshua King kan ikke navnet på en eneste Kypros-spiller. Det sier trolig mest om det kypriotiske landslaget. Foto: Benjamin Ward / Dagbladet0 Vis mer