Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De har jo rett i at jeg begynner å bli gammel

Men Iversen viste han fortsatt har mye å tilføre RBK.

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg - Brann 2-1.

Han løp mye, han løp riktig, han vant dueller foran begge mål og han scoret mål. Steffen Iversen (35) er tilbake, han er spillesugen og han er i form.

Noen synes det er rart at Rosenborg har hentet tilbake den aldrende spisskjempen til hans tredje opphold i klubben.

- De har jo rett i at jeg begynner å bli gammel, men kroppen føles bra og formen er grei den. Det var selvsagt kjempegodt å score så tidlig, men det viktigste var helt klart at vi fikk med oss tre poeng, sier Iversen.

GIFTIG PÅ DØDBALL: Jim Larsen trygget Rosenborg-ledelsen med et hodestøt i begynnelsen av annen omgang.
GIFTIG PÅ DØDBALL: Jim Larsen trygget Rosenborg-ledelsen med et hodestøt i begynnelsen av annen omgang. Vis mer

Han brukte bare åtte minutter før han igjen scoret for Rosenborg. Borek Dockal slo corner mot første stolpe, Jon Inge Høiland stusset og på borteste stolpe dukket selvfølgelig «Ivers» opp og kranglet ballen i mål.

- Steffen er helt klart viktig for oss nå. Han er veldig spillesugen, og han er også med på å bygge opp de andre, yngre spillerne, sier Jan Jönsson.

Uaktuell for Norge Så bra var faktisk «Ivers» i store perioder mot Brann at landslagspraten startet straks etter kampen.

- Men det er helt uaktuelt for meg å spille mer for Norge. Jeg har en familie i England å ta meg av også, sier Iversen.

Mot slutten av første omgang kunne Iversen doblet ledelsen, men da gikk headingen like over mål.

FORNYET SPENNING: Amin Askar skapte fornyet spenning i kampen med sitt første mål for Brann.
FORNYET SPENNING: Amin Askar skapte fornyet spenning i kampen med sitt første mål for Brann. Vis mer

Bortsett fra en periode midt i 1. omgang var det Rosenborg som dominerte på Lerkendal før pause. Både John Chibuike, Stefan Strandberg og  Steffen Iversen hadde sjansen til å øke ledelsen.

- Steffen er utvilsomt fortsatt en god spiller, det viste han i dag. Men vi skal ikke slippe inn to dødball-mål, det er for dårlig av oss, sier Brann-kaptein Erik Mjelde.

Bredde Det andre dødballmålet kom ni minutter etter pause. Igjen var Borek Dockal presis med en corner — denne gang innoverskrudd. Jim Larsen kom i stor fart mot fremste stolpe og stanget ballen knallhardt i mål.

Der og da så det ut til at Rosenborg skulle kontrollere kampen greit i mål, men så ble Stefan Strandberg skadet, samtidig som Brann skrudde opp tempoet i eget spill. 2-1 kom etter fine kombinasjoner på høyresiden og et knallhardt skudd fra Amin Askar.

Deretter bølget det frem og tilbake, men fortsatt med de største sjansene til hjemmelaget. Borek Dockal kom alene mot keeper, men skjøt i stolperoten, og det samme gjorde Steffen Iversen da han fikk stå alene i feltet like etterpå.

KOM INN OG AVGJORDE: Innbytter Rade Prica utnyttet dårlig kommunikasjon mellom keeperdebutant Øystein Øvretveit og forsvaret foran ham.
KOM INN OG AVGJORDE: Innbytter Rade Prica utnyttet dårlig kommunikasjon mellom keeperdebutant Øystein Øvretveit og forsvaret foran ham. Vis mer

Mot slutten viste Rosenborg bredden i sitt offensive register. Ut gikk John Chibuike kvarteret før slutt — og ble erstattet av ikke helt ufarlige Rade Prica. Han brukte temmelig nøyaktig fem minutter på å runde Brann-keeper Øystein Øvretveit og trille ballen i det åpne målet.

12-13 sjanser Fullt fortjent seier ble det til slutt til Rosenborg, og kombinasjonen av pasningsfoten til Borek Dockal og scoringsteften til Steffen
Iversen og Rade Prica kan fort bli en avgjørende brikke i det mange tipper skal bli en rekordjevn eliteserie.

- I store deler er det bra, og i alt skaper vi sikkert 12-13 store målsjanser, sier en tilfreds Jönsson.

Også Brann-kollega Rune Skarsfjord var tålelig fornøyd, selv etter et 1-3 tap som sto i skarp kontrast til jubelkvelden i fjor høst da bergenserne reiste fra Trondheim med 6-3 seier.

- Vi gjør en ganske bra bortekamp på Lerkendal. Vi klarer å gjenskape ganske mye av midtperioden i første omgang og spiller til tider veldig bra i annen omgang. Vi har dem på gaffelen, men det er kjipt å slippe inn to sånne dødballmål. Det er ikke bra, sier Skarsfjord.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling