Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De har ledd mye av meg i Larvik for dette

Gro har aldri blitt seriemester.

SNART MESTER: Gro Hammerseng måtte til Larvik for å vinnet et seriemesterskap. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
SNART MESTER: Gro Hammerseng måtte til Larvik for å vinnet et seriemesterskap. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

Gro Hammerseng (30) er OL- og EM-vinner og kåret til verdens beste håndballspiller.

Men lørdag får hun sin første medalje som serievinner.

 - De har ledd mye av meg i Larvik for dette, men det er spesielt for meg å oppleve. Andre på laget har jo 13 serie- og cupmesterskap. Da vi sikret gullet nylig, tok det ikke akkurat helt av i garderoben. Det var litt champagne, men ikke helt baluba, sier Hammerseng til NTB.

- Hadde dette skjedd i Ikast (hennes tidligere klubb), ville det vært fest i fem dager.

Hammerseng har bare vunnet to titler som klubbspiller. Cupvinnercupen i 2004 (Ikast) og NM med Larvik i desember.

Larvik er mer suveren enn noen gang. Lørdag kommer toer Byåsen på besøk i serieavslutningen. LHK har så langt vunnet alle sine 21 kamper, med et gjennomsnitt på hele 16,8 mål.

Spenning er det ikke tilløp til i toppen av norsk kvinnehåndball.

- LHK er ekstremt flink til å være nøye. Konkurransen om å komme på laget er så hard at alle vil gjøre alt ut av den spilletiden de får. Derfor blir det også mange store seirer, sier Hammerseng.

Til tross for tilnærmet null motstand i Norge, har LHK klort seg fast helt i europatoppen. Snart venter semifinale i mesterligaen mot Buducnost Podgorica (Montenegro).

Får Larvik full uttelling, vil Hammerseng vinne fire titler på et halvt år denne sesongen: EM, NM, serien og mesterligaen.

Fredag var Hammerseng hovedpersonen i Hamar Arbeiderblads aprilsnarr.

Avisen meldte at hun skulle spille for Storhamar fra og med neste sesong dersom LHK vant mesterligaen denne sesongen.

(NTB)

VINNER OG VINNER: I januar fikk Gro Hammerseng prisen for årets lagspiller utøver under Idrettsgallaen. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
VINNER OG VINNER: I januar fikk Gro Hammerseng prisen for årets lagspiller utøver under Idrettsgallaen. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media