KAMPKLAR: Haris Skenderovic aksepterer ikke Stabæks oppsigelse uten videre. Han går om nødvendig rettens vei. Her i kampe med Lillestrøms Anthony Ujah på den tidligere hjemmebanen Telenor Arena.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
KAMPKLAR: Haris Skenderovic aksepterer ikke Stabæks oppsigelse uten videre. Han går om nødvendig rettens vei. Her i kampe med Lillestrøms Anthony Ujah på den tidligere hjemmebanen Telenor Arena. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIXVis mer

- De har lekt med vår framtid, våre familier og våre karrierer

Haris Skenderovic truer Stabæk med rettssak.

(Dagbladet): Haris Skenderovic (30) hadde tilbud fra flere europeiske klubber, men signerte treårskontrakt med Stabæk i november i fjor.

Nå har klubben sagt ham opp.

Svensk-bosnieren er én av de seks Stabæk-spillerne som tidligere i høst mottok oppsigelsesvarsel fra klubben. I slutten av forrige uke kom den endelige beskjeden om at oppsigelsen var et faktum.

- Jeg har full forståelse for at det er en vanskelig situasjon. Og vi var forberedt på utflyttingen fra Telenor Arena, men vi visste ikke at konsekvensene kunne bli så store. Dette var en sjokkbeskjed, sier Skenderovic til Dagbladet.

- Avslo andre tilbud
Jarl Øverby, konstituert leder i Stabæk, sier at klubben har snudd alle steiner for å få orden på problemene.

- Det har vært forsøkt å etablere andre inntektsmuligheter ut fra de ressursene vi har i og omkring klubben, sier han.

Skenderovic har fått tilbud av klubben om å fortsette, med andre betingelser enn det han ble enig med Stabæk om før sesongen.

- Jeg hadde ikke hatt mat å spise for meg og min familie etter å ha betalt bolig dersom jeg hadde takket ja til den lønnen, sier Skenderovic.

Forsvarsspilleren hadde tilbud fra blant annet Hellas og Tyrkia, men signerte med Stabæk fordi han fikk gode vilkår og en treårskontrakt.

- Jeg kom hit fordi jeg syntes det virket trygt og sikkert. Jeg ante ikke at det var så store økonomiske problemer.

- Vil bli rettssak
30-åringen synes det er useriøst at klubben ikke informerte om den alvorlige økonomiske situasjonen på et tidligere tidspunkt

- Vi gutta har pratet mye i garderoben og oss imellom, om at vi ikke har fått et eneste signal. Vi kan ikke være tankelesere på hva som skjer i hodet hos de i styret. De burde fortalt oss at det var problemer. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig, sier en opprørt Skenderovic, og legger til:

- Slik jeg ser det, er det en sak Stabæk umulig kan gjennomføre. Å si opp noen under gyldig kontrakt. Men nå som Stabæk bryter med meg, får de ta konsekvensene av det.

- Ser du noen utvei?

- Jeg vil fullføre min kontrakt med Stabæk som løper i to år til, men dersom vi ikke blir enige har jeg ikke noe annet valg enn å gå til rettssak. De har lekt med vår framtid, våre familier og våre karrierer.

- Er lei meg
Skenderovic ønsker ikke å peke ut noen syndebukk, men mener spillerne må få uttrykke følelsene sine rundt situasjonen.

- Jeg vil ikke gå inn på navn, for jeg vet ikke hvem konkret som er ansvarlig for dette. Men jeg er utrolig skuffet og lei meg. Jeg har ikke hatt det letteste året, og fikk ikke spille så mye, men har vært profesjonell og gjort mitt absolutt beste i hvert eneste sekund. Jeg har vært snill og lojal mot klubben, men kortene må på bordet. Jeg synes det burde vært mer konkret forhandling mellom Stabæk og oss, avslutter han.