- De har noen som ikke eier fornuft

Katrine forventer slåssing i kveld.

VIL SKAFFE SUVENIRENE SELV: Her er Katrine Lunde Haraldsen i OL-butikken i Håkons Hall. Om en drøy uke kan hun være med på å hente hjem nye suvenirer selv - i form av en EM-medalje.
VIL SKAFFE SUVENIRENE SELV: Her er Katrine Lunde Haraldsen i OL-butikken i Håkons Hall. Om en drøy uke kan hun være med på å hente hjem nye suvenirer selv - i form av en EM-medalje.Vis mer

Direkte 20.15: Følg Norge - Ungarn i vårt håndballstudio

LILLEHAMMER (Dagbladet): Katrine Lunde Haraldsen dro med seg et flyttelass til Györ i sommer. Hun forlot trygge Danmark til fordel for nye utfordringer i Ungarn.

I kveld møter hun et ungarsk lag som hun kjenner svært godt, i det som er en rein gruppefinale.

- Det blir ekstra spennende denne gangen, men jeg prøver å ikke tenke så veldig mye på det - bortsett fra det at jeg har litt mer kunnskap om dem, sier Lunde Haraldsen til Dagbladet.

Skal i krigen Sørlendingen mener Ungarn er blitt et annet lag enn vi er vant til å se dem, noe som gjør at hun tror bataljen i Håkons Hall blir knalltøff.

- De er mer fysiske og tøffere enn før, så det blir en fight. De kommer til å slåss og det er mange av spillerne der som ikke eier fornuft.

- Hva mener du med det?

- At de slenger oss i bakken hvis de føler de må det. Hvis de kan drepe noen av oss, så gjør de det.

Takker Palinger For Katrine blir det ekstra spesielt at Katalin Palinger står mellom stengene i motsatt ende av banen. Hun er - som Katrine - en av verdens beste målvakter, og de er lagvenninner i Györ.

Palinger er tilbake på landslaget, etter at hun ikke var med i VM i fjor.

- Hun er en god målvakt, så det betyr noen redninger ekstra og flere kontringspasninger - vi får bare håpe det ikke blir for mange redninger.

- Hvordan er samarbeidet deres i Györ?

- Veldig bra. Jeg er glad for måten hun tok imot meg på, hun har vært en fantastisk støtte for meg de første månedene. Klubben var nok litt spent på hvordan det ville fungere med to så gode målvakter, men nå har de sett at det går bra så da vil de kanskje prøve det i flere posisjoner.

Mangler stjernespilleren Frankrike ble sett på som Norges største utfordrer i gruppespillet, men VM-toeren fra i fjor har skuffet. Ungarn derimot har full pott etter to kamper, som de norske jentene.

Til tross for at deres største stjerne Anita Görbicz er skadd hjemme, som i VM.

KEEPERKJEMPE: Keeperduellen mellom Katalin Palinger og Katrine Lunde Haraldsen blir fort avgjørende i kveld. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP
KEEPERKJEMPE: Keeperduellen mellom Katalin Palinger og Katrine Lunde Haraldsen blir fort avgjørende i kveld. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP Vis mer

- Hun var utrolig god i de siste kampene for oss, så de er svekket av det, sier Katrine.

Ungarn har ikke tatt medalje siden bronsen i 2005-VM. Forrige finale var i 2003-VM og de har ikke gått helt til topps siden EM-seieren i 2000. Likevel tror ikke Lunde Haraldsen presset på de ungarske jentene er så stort.

- Nei, nå som Görbicz ikke er med tar de nok heller dette som en utfordring. En semifinaleplass er uten tvil en bonus for dem nå. De har sagt de vil gå videre fra gruppespillet, men de forventer ikke noe mer.

Slipper inn lite De tre beste fra gruppespillet går videre. Både Norge og Ungarn er sikret en plass i mellomspillet, men kampen er likevel svært viktig.

Med seier vil Norge ta med seg fire poeng til mellomrunden. Da har jentene stø kurs mot Herning og semifinalespillet.

I mellomrunden venter trolig Sverige, Tyskland og Nederland.

Men først altså Ungarn.

- Husk at Ungarn har sluppet inn færre mål (37) enn Norge (38) til nå, så dette er en motstander av kvalitet. Nå skal vi finne ut hvordan vi kan lage nok mål på dem, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

SAVNER STJERNEN: Katrine Lunde Haraldsen sier Ungarn savner skadde Anita Görbicz.
SAVNER STJERNEN: Katrine Lunde Haraldsen sier Ungarn savner skadde Anita Görbicz. Vis mer