Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De har null troverdighet

Liverpool-supporterne fnyser av Gillett.

UPOPULÆRE: George Gillett og Tom Hicks er to meget upopulære menn i den røde delen av Merseyside. - De har null troverdighet, mener leder for norske Liverpool-supportere Pål Christian Møller. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
UPOPULÆRE: George Gillett og Tom Hicks er to meget upopulære menn i den røde delen av Merseyside. - De har null troverdighet, mener leder for norske Liverpool-supportere Pål Christian Møller. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

||| (Dagbladet.no) Mandag spurte Dagbladet tre fotballksperter om hva som er galt med Liverpool?

Tapet av Xabi Alonso, to defensivt uferdige sidebacker og mangelen på «spruten og vitaliten» Steven Gerrard og Fernando Torres viste i fjorårssesongen er noen av grunnene Roar Stokke, Øyvind Alsaker og Kenneth Fredheim mente har vært Liverpools problem.

Klubbens eier, George Gillett, var i går klar på hvem fansen skal skylde på for den dårlige ligastarten.

- Hvis ting ikke går bedre, handler det ikke om Gillett og Hicks, det er manageren og talentjakta, sa Gillett.

Leder for de norske Liverpool-supporterne, Pål Christian Møller, bare ler av Gilletts utsagn.

- Det er jo helt håpløst. Han sier ting som avisene fryder over, og prøver hele tiden å flytte skylden over på andre, sier Møller til Dagbladet.

- Hicks (Gilletts medeier) sa at de skulle bygge ny stadion i løpet av 60 dager når de overtok klubben, helt motsatt av hva revisorer og alle andre konkluderte med. En ser jo hvordan det har gått. De har null troverdighet, sier Møller.

- Manageren må ta ansvaret, det er riktig, men her prøver eierne å si fra seg alt ansvar. Hele klubben lider av det.

- Prioritert det offensive
Møller ser flere ting ved årets Liverpool-utgave han liker, men også ting som bekymrer.

- I fjor slet vi med å avgjøre kamper, og spilte veldig mye uavgjort. Vi har prioritert det offensive mer i år, og har tidvis imponert.

- Defensivt har vi slitt, og spesielt på dødballer har vi sluppet inn for mange mål.

HAR SLITT: Liverpool har hatt en dårlig start på Premier League. Her etter tapet mot Chelsea søndag.Foto: REUTERS/Jed Leicester
HAR SLITT: Liverpool har hatt en dårlig start på Premier League. Her etter tapet mot Chelsea søndag.Foto: REUTERS/Jed Leicester Vis mer

- Øyvind Alsaker mente at sidebackene også har vært et problem?

- Han har rett i det. Vi har som sagt prioritert det offensive mer i år, og der har Glen Johnson bidratt veldig bra. Defensivt sliter han fortsatt en del.

Ikke gitt opp ligagull
Møller mener, som flere av fotballekspertene også påpekte, at Liverpools midtbane sliter etter at Xabi Alonso forlot Merseyside til fordel for Real Madrid i sommer.

- Hvor stort er savnet etter Xabi Alonso?

- Vi merker det veldig tydelig. Midtbannen har ikke dekket det hullet, og Mascherano har vært småskadet og er ikke helt på fjorårsnivået. Alle er veldig spente på Aquilani som snart er skadefri. Det var jo han som skulle erstatte Alonso.

Møller har, til tross for en dårlig start, ikke gitt opp å se Liverpool løfte ligatroféet i mai.

- Man har ikke råd til å tape så mange kamper i Premier League, men totalsett har vi i ligaen prestert omtrent som i fjor. Imponert i noen kamper, slitt i andre, sier Møller.

- Det er ingen grunn til å avskrive oss helt enda, mener Møller.

PRESSET: George Gillett mente at Rafa Benitez har skylden for de dårlige resultatene. Foto:EPA/Anita Maric
PRESSET: George Gillett mente at Rafa Benitez har skylden for de dårlige resultatene. Foto:EPA/Anita Maric Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling